Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Ιουλ 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 2013, 8 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

KAMIA ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η αντιλαϊκή μηχανή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, κεφαλαίου δουλεύει στο φουλ! Νέες αντεργατικές - αντιλαϊκές αποφάσεις έρχονται – με ένα ακόμη - πολυνομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα. Απέναντι στην εξέλιξη αυτή, άμεση απάντηση δίνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Διοργανώνει, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στην πλατεία Συντάγματος στις 8 μμ – πανεργατικό συλλαλητήριο.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του λεκανοπεδίου, να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα, είναι επίκαιρο και αναγκαίο.
Σαν εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ αντιμετωπίζουμε την κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας, που εφαρμόζει ήδη το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο ( μειώσεις μισθών, θέσεων εργασίας με προγράμματα «εθελούσιας» αποχώρησης-απόλυσης, δανεική εργασία μέσω θυγατρικών με μισθούς πείνας των 511-680 ευρώ μικτά, ελαστικοποίηση ωραρίου, χρονοπαρουσία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κ.λπ. και έχει κάνει την καθημερινή μας ζωή ένα ατελείωτο κυνηγητό «στόχων» για να εξασφαλίσει την αυξημένη κερδοφορία του ομίλου ΟΤΕ. Χωρίς καμία καθυστέρηση, είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η παραπέρα υπονόμευση των παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο δημόσιο και το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες περικοπές που σχεδιάζονται στις συντάξεις.
Στους καλόπιστους συναδέλφους που περιμένουν … ακόμα , κινητοποιήσεις και δράση από ΟΜΕ , ΠΕΤ, ΠΑΣΕ κλπ. Απαντάμε: Μάταιος, χαμένος, επιζήμιος κόπος, η οποιαδήποτε θετική προσδοκία από τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τους φωνασκούντες της ΑΣΕ. Η εκκωφαντική σιωπή τους στα ερωτήματα που έθεσε και γραπτά η ΕΣΚ ΟΤΕ, η απραξία μπροστά στη χειροτέρευση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, δείχνει πως δεν θέλουν και δεν μπορούν να εναντιωθούν στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Η  λύση και η προοπτική για τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, βρίσκεται στο δρόμο του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα, στη συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις.
Να απαντήσουμε στην αντεργατική επίθεση με ένα ισχυρό αγωνιστικό λαϊκό τείχος. Να μην οδηγηθούμε ως πρόβατα επί σφαγή στο βωμό των επιδιώξεων κυβέρνησης – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Αν δε τους σταματήσουμε η ζωή μας θα γίνει δραματικά χειρότερη με μισθούς-συντάξεις πείνας και ισοπεδωμένα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.
Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του.
Την Πέμπτη 11 Ιούλη τα βήματα όλων μας, οδηγούν στις 8 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Επισκέπτες