6 Ιουν 2013

Για τη λειτουργία της ΟΤΕ–TV

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να περάσει στους εργαζόμενους κλίμα αισιοδοξίας για την περιβόητη «ανάπτυξη»…που θα έρθει με επενδύσεις ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η όποια ανάπτυξη θα πατήσει στα συντρίμμια των μισθών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Το παράδειγμα της COSCO με τους μισθούς εξαθλίωσης και την ανυπαρξία ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι αποκαλυπτικό…

Στον ΟΤΕ, με τη συνεχιζόμενη κερδοφορία – 167 εκατομμύρια ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2013 -  η Διοίκηση ισχυρίζεται επίσης ότι η τεχνολογία είναι η λύση για την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν είναι μια ουδέτερη διαδικασία. Υπάρχει το ερώτημα τι είδους ανάπτυξη και για ποιόν; Μάλλον εννοούν την ανάπτυξη, που γνωρίσαμε ήδη εδώ και δύο μήνες, που ξεκίνησαν να λειτουργούν οι νέες υπηρεσίες ΟΤΕ – TV.

Η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ υποτίθεται ότι σχεδίαζε την ανάπτυξη και την οργάνωση αυτής της υπηρεσιακής λειτουργίας εδώ και 6 μήνες.  Προσέλαβε εταιρείες για το σχεδιασμό των πωλήσεων και την εκπαίδευση των εργαζόμενων, ώστε να κάνουν «επιθετική πώληση», χτυπώντας κουδούνια από πόρτα σε πόρτα, να τοποθετούν και να συντηρούν τον εξοπλισμό, τις κεραίες δορυφορικής κάλυψης.

Στα κτίρια Ψυχικού και Κολωνού μεταφέρθηκαν άκριτα 150 εργαζόμενοι με διαφορετικές εξειδικεύσεις και ανομοιογενή μεταξύ τους σύνθεση, για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες της ΟΤΕ–TV ( επιχειρ. Στελέχη –διευθυντές, εργαζόμενοι με ανώτερη-ανώτατη μόρφωση, εργαζόμενοι με 30-32 χρόνια υπηρεσίας, από καταργημένες – συγχωνευμένες υπηρεσιακές λειτουργίες και εργαζόμενοι  με σοβαρά  προβλήματα υγείας). Δυο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους παραμένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας όταν καθημερινά εντατικοποιείται όλο και περισσότερο η εργασία και παραβιάζονται συστηματικά τα ωράρια εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσιακές λειτουργίες.
Τελικά πρόκειται για ανάπτυξη ή για μηχανισμό απαξίωσης, τρομοκράτησης - εκφοβισμού – εκβιασμού όλων των εργαζόμενων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Πίσω από το «κοινωνικό πρόσωπο»  και τη βιτρίνα της «κοινωνικής ευαισθησίας» του Ομίλου ΟΤΕ στα πλαίσια της περιβόητης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), υπάρχει η ωμή πραγματικότητα ….που λέγεται ΟΤΕ–TV.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ πάντα πάλευε για την ανάπτυξη και την παροχή νέων υπηρεσιών από τον ΟΤΕ αρκεί αυτές να έχουν στόχο τη διασφάλιση και ανάπτυξη των θέσεων και συνθηκών εργασίας, των αμοιβών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στη συνάντηση ΟΜΕ - Διοίκησης στις 6 Ιούνη -για μια ακόμη φορά - η εργοδοσία δεν ήταν έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένα το οργανωτικό σχήμα, τα κριτήρια στελέχωσης, το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας. Δεσμεύτηκε να το κάνει σε νέα συνάντηση στις 17 Ιούνη.
Το κάλεσμα της ΟΜΕ για νέα «αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να βρεθεί λύση προοπτικής και αξιοπρέπειας» είναι χωρίς περιεχόμενο. Αντί για «αγωνιστική ετοιμότητα» χρειάζεται άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση, οργάνωση και δράση των εργαζομένων από τα κάτω. Μόνο σε μια τέτοια κίνηση υπάρχουν δυνατότητες ικανοποίησης των εργαζόμενων.

Η ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία δεν είναι ουδέτεροι παρατηρητές. Έχουν καθήκον και ευθύνη άμεσης κινητοποίησης των εργαζομένων. Η αξιοπρέπεια, η εργασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν χαρίστηκαν από καμία Διοίκηση, από κανένα εργοδότη.

Να διώξουμε το φόβο, να παραμερίσουμε μια για πάντα τους «εργολάβους» που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν για  εμάς χωρίς εμάς. Καμία ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία όποια μορφή κι αν παίρνει.
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για εύκολες λύσεις με τους εργαζόμενους στη γωνία, παρατηρητές των συναντήσεων και των διαβουλεύσεων.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ 
Ø      ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Ø      ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟ

Επισκέπτες