Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Ιουν 2013

ΠΡΟΣ ΟΜΕ ΟΤΕ, ΠΕΤ ΟΤΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ, ΕΕΤΕ ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ
H σιωπή δεν είναι χρυσός !


Πάρτε τώρα θέση στις αρνητικές για τους εργαζόμενους και το λαό εξελίξεις

1.       Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την τρόϊκα (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΔΝΤ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, καταργούν την κυριακάτικη αργία στο λιανεμπόριο !
Ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για ανάλογες εξελίξεις στον κλάδο τηλεπικοινωνιών στα πλαίσια της «προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς» ή να πάμε στα δικά μας με βάση τη
Ε.Σ.Σ.Ε 15/4/2013 για τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ… «για την αντιμετώπιση των έκτακτων επιχειρησιακών αναγκών»

Θα εκδηλώσετε την αντίθεσή σας στο συγκεκριμένο μέτρο, θα στηρίξετε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο ή θα αφήσετε ανοιχτό το δρόμο για να έρθει πρώτα  η ώρα των εργαζομένων στα oteshops και έπειτα όλων μας!
2.       Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικές υποδομές, συγκεντρωμένους και στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας (αεροδρόμια-λιμάνια, κλπ.) .
Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι με χειρότερες υπηρεσίες και πιο ακριβά τιμολόγια. 
Εσείς τι λέτε, θα συνεχίσετε να σφυρίζετε αδιάφορα ή θα πάρετε θέση εναντίωσης στο ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο ;

3.       Ξεδιπλώνεται το αντιλαϊκό «κουβάρι» για κατάργηση του σημερινού καθεστώτος απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, σε περιπτώσεις υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών.
Εσείς τι λέτε θα μείνετε στην άκρη, «ασχολούμενοι» με τα δικά μας, κλεισμένοι στον «υποτιθέμενο παράδεισό μας»; Μήπως πιστεύετε ότι το θέμα δεν αφορά τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ και αφήνετε έτσι τους άλλους να «καθαρίσουν» μόνοι τους ;

4.       Στα πλαίσια του δόγματος «νόμος και τάξη» έχουμε πλέον στο προσκήνιο το Π.Δ. για απαγόρευση των διαδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το κράτος των καπιταλιστών, απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.
Πότε θα βγείτε να πείτε στους εργαζόμενους τη γνώμη σας για το νέο αντιδραστικό αντεργατικό αυταρχικό νομοθέτημα;  Τι περιμένετε ;
Τι έχετε κάνει – συγκεκριμένα – μέχρι σήμερα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τώρα απέναντι στη νέα έκρηξη της τρικομματικής κυβερνητικής προκλητικότητας και της καταστολής τόσο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα  Π.Δ. όσο και με τις αλλεπάλληλες διώξεις συνδικαλιστών εξαιτίας της δράσης τους, των οποίων η εφαρμογή θα έχει συνέπειες στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, ( και όχι μόνο σε κάποιους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΕ).

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, έχετε ευθύνη να απαντήσετε, να πάρετε θέση. Ο χρόνος ήδη μετράει από χθες!!!

Επισκέπτες