Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

26 Ιουν 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΠρος το Κεντρικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ


Συνάδελφοι,
Με αφορμή:
α) Τα όσα προωθούνται στην Βουλή προς ψήφιση και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για  τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές, που θα έχει αργά ή γρήγορα αρνητικό αντίκτυπο στα Εμπορικά Καταστήματα (oteshops) και στις ζωές των εργαζομένων μας  σε αυτά.

β) Τα όσα συμβαίνουν στην Ote-tv και συγκεκριμένα στο Τμήμα Υποστήριξης Πωλήσεων (dtd) που μέχρι και σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένο οργανωτικό πλαίσιο με καταγραφή - περιγραφή  των θέσεων εργασίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχει μεταφερθεί εκεί. Την εξέταση των ενστάσεων  που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, εργαζομένων που αντικειμενικά έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να υποστηρίξουν ούτε τις «επιθετικές» πωλήσεις  ούτε το back-office. 


γ) Την υπερεντατικοποίηση και το κυνήγι των «στόχων» στο Δίκτυο Καταστημάτων και τις «απαιτήσεις» των Επιθεωρητών Πωλήσεων.
Και τέλος,
κάποιες «τυπικές ή άτυπες» αποφάσεις, Ωρών Εργασίας, από τη Δ/νση Επιχ-Εταιρ.Πελατών και την Υποδ/νση Παρόχων-Πωλήσεων, για διαφορετική προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού τους…07:00-18:00.
Αυτό σε συνδυασμό - με την εσωτερική ενημέρωση 26/6/2013 Γ.Δ.Α.Δ «περί δυνατότητας εφαρμογής ηλεκτρονικού προγραμματισμού και διαμόρφωση του ωραρίου εργασίας…»-μας δημιουργεί εξαιρετική ανησυχία και προβληματισμό σε ότι αφορά στην καταστρατήγηση του ωραρίου και του προγράμματος εργασίας των εργαζομένων 08:00-15:00 (βάση της 2/11/2011 Ε.Σ.Σ.Ε)

Σας καλούμε να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΕ  με τα παραπάνω θέματα να καταδικάσουμε και να φράξουμε το δρόμο στην εργοδοτική αυθαιρεσία κάθε μορφής ενάντια στους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Επίσης να εκφράσουμε την πλήρη και κατηγορηματική μας καταδίκη στην κρατική τρομοκρατία, βλέπε δόγμα «νόμος και τάξη»  με το οποίο επιχειρείται να μπουν στο «γύψο» οι αντιστάσεις των εργαζομένων στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης – της ΕΕ και του κεφαλαίου.

                      Οι στιγμές είναι κρίσιμες, όλοι κρινόμαστε!

Επισκέπτες