Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Ιουν 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ , ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ !

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει θερμά τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών OTE που έκαναν ένα ακόμα θετικό βήμα τόσο με νέες εγγραφές όσο και με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων ΤΗλεπικοινωνιών – Πληροφορικής του νομού Αττικής, που έγιναν από τις 6 μέχρι και τις 9 Ιούνη.
Η επόμενη ημέρα βρίσκει το ΣΕΤΗΠ πιο δυνατό, με περισσότερες δυνάμεις, ( 50% αύξηση μελών και 70% αύξηση  των ψηφισάντων από το 2011) πράγμα πολύ σημαντικό στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, με την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και του συνόλου των εργοδοτών στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών- Πληροφορικής. Το ζητούμενο για τους εργοδότες είναι να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, να μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και να σαρώσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει. Το δικό μας ταξικό - εργατικό συμφέρον είναι διαμετρικά αντίθετο.
Το ΣΕΤΗΠ είναι ανάγκη των καιρών, σε μια εποχή που υπάρχει πλέον κλάδος με δεκάδες εταιρείες ( εκτός ομίλου ΟΤΕ) και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο νομό Αττικής. Για όσους μετράνε τα πράγματα με μόνο μέτρο σύγκρισης την «εταιρεία» τους ή τον αριθμό των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, να τονίσουμε τα εξής:
1.  Το «μπόι» κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν μετριέται μόνο με το πόσα μέλη έχει, αλλά με το αν και κατά πόσο είναι προσηλωμένη στην αγωνιστική προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων με σταθερή εναντίωση στις εργοδοτικές επιδιώξεις.
2. Το μείζον σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, είναι η γραμμή πλεύσης, το αν έχει ή όχι ταξικό προσανατολισμό χωρίς αυταπάτες για λύσεις αμοιβαία επωφελείς για εργαζόμενους – εργοδότες.
3. Το ΣΕΤΗΠ ξεκίνησε τη λειτουργία και δράση του το 2007 και συνεχίζει μια δύσκολη αλλά ανοδική πορεία κόντρα σε ‘’θεούς και δαίμονες’’ που δεν θέλουν με τίποτα την ενιαία αγωνιστική – ταξική οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο.
4.  Το ΣΕΤΗΠ, σε πλήρη αντίθεση με τους επικριτές του, ενώνει τους εργαζόμενους, δεν τους διαιρεί και δεν διασπά το κίνημα όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί του. Θέλει τους εργαζόμενους ενωμένους, γιατί η ενότητα στην επιχείρηση και η ενότητα στον κλάδο, είναι άρρηκτα δεμένες.

Στα καλέσματα των εργοδοτών, να συνταχτούν οι εργαζόμενοι κάτω από τη σημαία τους, για να τα βγάλουν πέρα με τους «ανταγωνιστές», μία είναι η απάντηση: Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ανταγωνιστές. Έχουμε συναδέλφους εργαζόμενους στις εταιρίες του κλάδου. Λύση για εμάς είναι ο αγώνας στην προοπτική του ενιαίου φορέα τηλεπικοινωνιών που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα ικανοποιεί το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, παλεύει ανυποχώρητα για την αγωνιστική – ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και την ουσιαστική συμμετοχή τους σε μια ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση στον κλάδο ανά νομό. Μια  Ομοσπονδία στον κλάδο. Ένα σωματείο ανά επιχείρηση (π.χ όμιλος ΟΤΕ).
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, θα συνεχίσει αταλάντευτα να στηρίζει τη λειτουργία και δράση του ΣΕΤΗΠ - από το μετερίζι της δικής της ευθύνης. Καλούμε τους εργαζόμενους, που είναι μέλη σε ΠΕΤ, ΠΑΣΕ, ΕΕΤΕ, ΕΜΗΕΤ, κ.λ.π. να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά και στο κλαδικό και στα επιχειρησιακά σωματεία στον ΟΤΕ για να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους , με οριστικό παραμερισμό των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων που επιδιώκουν να φέρουν το κίνημα στα μέτρα της δικής τους αυριανής κυβέρνησης.  
Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένες η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων στα ΤΕΚ, στα τεχνικά τμήματα, στους κατανεμητές και στα τηλεφωνικά κέντρα για την αφόρητη καθημερινή πίεση, τη συνεχή εντατικοποίηση της δουλειάς για να «πιαστούν οι στόχοι». Αυτό το κυνήγι δεν έχει τελειωμό όσο δεν ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα και δεν βάζουμε τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στα συμφέροντα και τους «στόχους της εταιρίας». Το ερωτηματολόγιο που μας καλούν να απαντήσουμε , είναι εργαλείο «διαχείρισης» για να πετύχουν τους στόχους.  
Ούτε μέρα χαμένη, καμία επανάπαυση στη «σιγουριά» και τη διασφάλιση των συμφωνιών της ΟΜΕ με τον ΟΤΕ.
Το κάλεσμα των εργατικών κέντρων – ομοσπονδιών – σωματείων για διαρκή αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και εργατικό ξεσηκωμό παντού, είναι το δικό μας κάλεσμα, κόντρα στο κάλεσμα ΥΠΟΤΑΓΗΣ από τους «υπεύθυνους» συνδικαλιστές.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν !!!

Επισκέπτες