Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Ιουν 2013

Τι περιμένουμε; Θαύματα … δεν γίνονται
Τα πράγματα αλλάζουν με εμάς στη δράση κι όχι χωρίς εμάς

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Από πολλές πλευρές – κυβερνητικοί εταίροι και νέοι «σωτήρες» γίνεται «παιχνίδι» προκειμένου να χάσουμε τα «αυγά και τα καλάθια» να πέσουμε στη λούμπα του αποπροσανατολισμού. Η αλήθεια όμως είναι αυτή που ζούμε καθημερινά εμείς, οι οικογένειές μας, γενικότερα οι εργαζόμενοι γύρω μας.

Την ίδια ώρα που ανεβαίνουν οι τόνοι για την υπεράσπιση της «δημοκρατίας», τρεις κλάδοι εργαζομένων – ναυτεργάτες, εργαζομένοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθηγητές – είναι στο «γύψο» της επιστράτευσης, συνδικαλιστές οδηγούνται στα δικαστήρια για παραβιάσεις της «νομιμότητας», κινητοποιήσεις εργαζομένων κηρύσσονται από τη «δικαιοσύνη» σαν παράνομες και καταχρηστικές.


Οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, προσπαθούν – με τακτικισμούς και παζάρια – να μας ξεγελάσουν και να κρύψουν την ταύτισή τους στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων, των νέων λουκέτων που θα 'ρθουν στο δημόσιο. Ταυτόχρονα προχωράει η επιχείρηση αναδιανομής ρόλων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, να μη ξεχάσουμε τους χιλιάδες απολυμένους της ΕΡΤ και τους συναδέλφους που παίρνουν … σειρά !

Για όσους «απορούν» και εξίστανται με τη διακοπή των κυκλωμάτων από μακριά κλπ. τους θυμίζουμε: οι ιδιωτικοποιήσεις, η κυριαρχία των μονοπωλίων στις τηλεπικοινωνίες και τους άλλους κλάδους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λύσεις – ρυθμίσεις σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Η στήριξη στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση, στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις έχει βαριές συνέπειες για την εργατική τάξη, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Μπορούν να συνεχίσουν τη δογματική προσήλωσή τους στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αποτινάξουν τους μύθους και τις αυταπάτες για εύκολες λύσεις μέσα στο … «λάκκο των λεόντων».

Όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υπόθεση της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ όσο και γενικότερα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν στο τιμόνι των συνδικάτων αυτοί που παρέδωσαν τους εργαζόμενους βορά στο κεφάλαιο μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο» και την «εργασιακή ειρήνη». Στο ΕΚΑ, η διακήρυξη της ΔΑΣ δείχνει το δρόμο: Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ  δίνουμε μαζί με εργάτες που δεν συμφωνούμε σε όλα, με πολύ κόπο τη μάχη για την ανασύνταξη τους εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία, στο κράτος και στις κυβερνήσεις. Για Σωματεία μαζικά με τη συμμετοχή των μελών τους σε όλες τις διαδικασίες.

Στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ η κατάσταση για τους εργαζόμενους, πάει … από το κακό στο χειρότερο. Άγρια εντατικοποίηση, όλα στο κυνήγι των «στόχων» κι … όποιος αντέξει. Με την ΟΜΕ και τα σωματεία στον κόσμο τους, αλωνίζουν πιέζουν τους εργαζόμενους, έχουν το πάνω χέρι εκμεταλλευόμενοι και την αβεβαιότητα – ανασφάλεια που γεννάει η γενικότερη κατάσταση. Η έρευνα ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν είναι αθώα, δεν είναι μια τυπική διαδικασία, εντάσσεται στα πλαίσια διαχείρισης – ενσωμάτωσης των εργαζομένων στα πλάνα της εργοδοσίας.

Ξεδιπλώνονται τα σχέδια της συγκυβέρνησης για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που θα φέρουν αντίστοιχες αλλαγές και στον κλάδο – λειτουργία των ΤΕΚ, υπηρεσιών υποστήριξης κλπ. Οι ανάγκες της «αγοράς» είναι οδηγός των εργοδοτών.

Η απεργία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ με τα χαμηλά ποσοστά και όχι μόνο, δεν είναι παράδειγμα για επανάληψη. Κανένας δεν σώζεται – μέσα στο ‘’γενικό χαμό’’ – κρύβοντας το κεφάλι του στην άμμο, αδιαφορώντας για το σπίτι του διπλανού που καίγεται. ΟΜΕ και σωματεία περιορίστηκαν σε μια τυπική ανακοίνωση, έβαλαν τα πράγματα στον «αυτόματο πιλότο». Η ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ευθυγραμμισμένη με τις εκτιμήσεις και τα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ -για την απόφαση του ΣτΕ- μιλάει για «Απόφαση κόλαφο στο Σαμαρά».

Η απάντηση των εργαζομένων στο πρωθυπουργικό κάλεσμα για κοινωνική συναίνεση – που προμηνύει νέο γύρο άγριων αντιλαϊκών μέτρων - δεν μπορεί παρά να είναι δράση από τα κάτω σε κάθε τόπο δουλειάς κόντρα σε όλους  αυτούς που μας θέλουν μοιραίους και άβουλους αντάμα να προσμένουμε για κάποιο θαύμα.  

Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην ανασύνταξη του κινήματος, με ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής και απαλλαγή από τις δυνάμεις που μας κρατούν καθηλωμένους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου γενικότερα. Η ΕΣΚ ΟΤΕ σας καλεί στη δράση για συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, καλά οργανωμένο, με βάση τον τόπο δουλειάς και τον κλάδο, μέσα από σωματεία, σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Δυνατός εργαζόμενος, είναι ο ενεργά οργανωμένος εργαζόμενος !!! Μας περιμένουν νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα από τη συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ. Ούτε λεπτό διαθέσιμο στη νέα κυβέρνηση. Αντίθετα να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.
Τέρμα πια στις αυταπάτες για θύλακες νηνεμίας μέσα στην ταξική θύελλα. Τέρμα στο βόλεμα με «λύσεις» που αφήνουν απέξω χιλιάδες εργαζόμενους  βορά στην εργοδοσία. Κανένας δεν σώζεται μόνος του, κανένας δεν σώζεται με τα ψίχουλα του οποιοσδήποτε bonus. Κανένας να μην πέσει στα δίχτυα της «δίκαιης» μοιρασιάς. Όλα τα διαθέσιμα χρήματα να ενσωματωθούν στο μισθό των εργαζομένων, χωρίς καμία διάκριση. Αυτοί ρίχνουν το δόλωμα του bonus για να «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας και να ξεχνάμε τα 476+167 εκατομμύρια ευρώ των κερδών !!!
Στον ταξικό αγώνα και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 είναι οι λύσεις και η προοπτική σε όφελος των εργαζομένων 

Επισκέπτες