Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Ιουν 2013

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 17/6 7 μ.μ. πλατεία ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων αποφάσισαν τη συνέχιση των 24ωρων απεργιών σε όλα τα ΜΜΕ - έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, με εξαίρεση τα μέσα που προβάλλουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης χιλιάδων εργαζομένων αποτελεί για όλους εμάς κάλεσμα έντασης της δράσης και της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Είναι προκλητικά τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης και απαράδεκτη – προκλητική η ανακοίνωση της Ν.Δ. με την οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφαση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Θέλουν να εκθέσουν στα μάτια μας το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ μιλώντας για προκλητική σπατάλη, υψηλούς μισθούς κλπ. Αυτοί που αλώνισαν χρόνια τώρα, δεν μπορούν να εμφανίζονται με τη ρομφαία της «κάθαρσης» της «διαφάνειας» και την ποδιά της «νοικοκυράς». Δεν τους ξεπλένει ο Δούναβης για όσα έκαναν με τους εγκάθετους που τοποθετούσαν στο τιμόνι της ΕΡΤ και τα «καλούδια» στα δικά τους παιδιά. Αυτό δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ που σήμερα ανέρχονται σε  2.907 από τους οποίους οι 2.656 είναι αορίστου χρόνου. Οι διοικούντες έδιναν τον τόνο στα κρατικά ΜΜΕ, για την κατασυκοφάντηση των αγώνων , για τα κάθε λογής αντικομμουνιστικά ρετάλια. Η όποια ολιγωρία, οι όποιες παραλείψεις των εργαζομένων για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ δεν δικαιολογούν  το κλείσιμό της.

Ο τομέας των ΜΜΕ ραδιοφωνία – τηλεόραση – διαδίκτυο, οι ψηφιακές συχνότητες δεν είναι κανένα μικρομάγαζο της γειτονιάς. Αποτελούν πεδίο δράσης του μεγάλου κεφαλαίου με πολλαπλές επιδιώξεις μέσα στις οποίες είναι και ο έλεγχος των όσων θα βλέπουμε και θα ακούμε πράγμα κρίσιμο για τη διαμόρφωση της συνείδησης. Επιπλέον υπάρχει ένας ολόκληρος θησαυρός – βλέπε αρχείο της ΕΡΤ – που ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί να περάσει στον έλεγχο και την «αξιοποίηση» από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ‘’περιμένουν στη γωνία’’.


Με αυτά τα δεδομένα καλούμε τους συναδέλφους που πέφτουν στην παγίδα της άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας να ξανασκεφτούν το όλο θέμα. Σε κάθε αντεργατική απόφαση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και συγκυβερνήσεων, προηγείται ένας οχετός συκοφαντίας και ασύστολων ψεμάτων προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να ενεργοποιηθεί ο περιβόητος «κοινωνικός αυτοματισμός» με τοποθετήσεις του τύπου: καλά τους κάνουν, αυτοί τρώνε και κάθονται, μας στοιχίζουν ακριβά και άλλα παρόμοια. Να θυμηθούμε επίσης την ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα για τα «ρετιρέ και τα υπόγεια». Όλα αυτά καλλιεργούν το διαίρει και βασίλευε, την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους ώστε να μην ορθώνονται εμπόδια κάθε φορά που «λιανίζουν» ετούτο ή το άλλο τμήμα των εργαζομένων. Eμείς δεν συμμεριζόμαστε τις αγωνίες άλλων δυνάμεων για το ότι εκτίθεται ο ΟΤΕ λόγω άρνησης χορήγησης γραμμών στην ΠΟΣΠ-ΕΡΤ. Ο όμιλος εταιριών ΟΤΕ είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος … σαν πιλότος στις αντεργατικές αλλαγές.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αύριο παίρνουν σειρά οι εργαζόμενοι όλων των δημόσιων φορέων για να γίνει πράξη η επιδιωκόμενη μείωση των εργαζομένων κατά χιλιάδες. Με το δόγμα «του νόμου και της τάξης» στην αιχμή της επίθεσης, συγκυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ προσπαθούν να επιβάλουν δια πυρός και σιδήρου τα σχέδιά τους, βυθίζοντας όλους τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τη δραματική συρρίκνωση όλων των δικαιωμάτων.

Να βάλουμε αποφασιστικά στην άκρη, τους κήρυκες της υποταγής, τα κοράκια του δεν γίνεται τίποτα.Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς με ενότητα των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο σε ταξική κατεύθυνση , να βάλουμε στέρεες βάσεις για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος που θα αγωνίζεται χωρίς τα βαρίδια της  ανταγωνιστικότητας, μακριά από τα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου». Αυτό είναι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των εργοδοτικών σχεδίων. Άμεσα να καταδικάσουμε την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απαράδεκτη κίνηση της DIGEA και να διατρανώσουμε την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όχι στο κλείσιμο και τις χιλιάδες απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.
Να αποκρούσουμε την άθλια προπαγάνδα σε βάρος των εργαζομένων , να μη γίνει πράξη το διαίρει και βασίλευε που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση όλων των εργαζομένων !

Επισκέπτες