Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Μαΐ 2013

H EΣΚ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ)
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Είναι γεγονός ότι η εργοδοσία αξιοποιεί στο έπακρο το ευνοϊκό για το κεφάλαιο νομοθετικό πλαίσιο, τα χτυπήματα στις ΣΣΕ για να ενισχύσει τις θέσεις της και τα κέρδη της, σε βάρος των εργαζομένων. Τόσο σε πολιτικό όσο και συνδικαλιστικό επίπεδο η κάθε δύναμη κρίνεται από τη θέση και τη στάση της απέναντι στο δίλημμα ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ; που είναι η βασική ταξική διαχωριστική γραμμή του σήμερα.
Με αυτά τα δεδομένα η ΕΣΚ ΟΤΕ, έχει έγκαιρα ξεκαθαρίσει τη θέση της σε όλα τα πεδία κι έχει αγεφύρωτη αντίθεση στις εργοδοτικές επιδιώξεις με όποιο μανδύα κι αν καλύπτονταν κάθε φορά, βλέπε «ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ», «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ 2005», ΣΣΕ μείωσης των μισθών, «Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης», εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και του σπαστού ωραρίου στα ΤΕΚ κλπ. Η συμμετοχή μας – με τις θέσεις που μας εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι με τη ψήφο τους – από αυτή τη σκοπιά κι από αυτό το πρίσμα γίνεται. Εμείς δεν έχουμε διλήμματα συμμετοχής και στις διαπραγματευτικές ομάδες, αφού είμαστε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, με την σθεναρή αντίδραση μας στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, «πάρθηκαν» πίσω τελικά, αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις.
Αυτές οι απλές αλήθειες, γνωστές σε όλους τους εργαζόμενους – και σε όσους - όσες δεν μας επιδοκιμάζουν με τη ψήφο τους – φαίνεται πως είναι «ψιλά γράμματα» για ορισμένους όπως … η ΑΣΕ. Με την ανακοίνωσή της –στις 18 Μάη – επιχειρεί, για μια ακόμη φορά με ψεύδη, να παρουσιάσει την συμμετοχή της ΕΣΚ στη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ σαν «αποδεικτική» συμβιβασμών και απαράδεκτων υποχωρήσεων, ενώ καταγγέλλει σαν αποκλεισμό την μη δική της συμμετοχή. Αν συμμετείχε, θα είχε και αυτή «συνθηκολογήσει»;
Φαίνεται πως για την ηγεσία της ΑΣΕ «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Όσο πιο χοντρό το ψέμα, η παραποίηση των γεγονότων, τόσο καλύτερα για αυτούς που έχουν πιάσει μόνιμη θέση στο στασίδι της κατασυκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων και της διαστρέβλωσης των θέσεων – προτάσεων και της δράσης μέσα στο κίνημα. Κάνουν ότι μπορούν, για να διαβάλουν την ΕΣΚ-ΟΤΕ στα μάτια των εργαζομένων και να προβάλουν σαν οι μόνοι ασυμβίβαστοι με τη ‘’χάρτινη θέση’’ «Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!»
Η ΕΣΚ ΟΤΕ πoτέ δεν συνθηκολόγησε, ποτέ δεν συμφώνησε σε αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις. Άλλοι διαθέτουν αυτό το προνόμιο της υπογραφής. Αλλού είναι ο κίνδυνος κι όχι στην ΕΣΚ ΟΤΕ και τη συμμετοχή της στη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ .  
Η ΕΣΚ ΟΤΕ–βλέπε ανακοίνωση 15 Μάη 2013 – ξεκαθαρίζει τη θέση της. ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Η ΕΣΚ ΟΤΕ δεν συμφώνησε και δεν έδωσε καμία εξουσιοδότηση, στην ΕΕ της ΟΜΕ, για υπογραφή ΣΣΕ με αρνητικούς για τους εργαζόμενους όρους.
Παρά τον ορυμαγδό της αντεργατικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, η ηγεσία της ΑΣΕ, κεντρώνει εκεί που νομίζει πως θα μαζέψει ψήφους. Με ισχυρή «μυωπία» - βλέπει μόνο τη «γερμανική εργοδοσία»- αδυνατεί ή δεν θέλει να πάρει θέση απέναντι στο μαύρο μέτωπο  συγκυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν λέει λέξη για την υπογραφή της Εθνικής ΓΣΣΕ από την ηγεσία της ΓΣΣΕ που νομιμοποιεί την σφαγή των μισθών και βάζει ταφόπλακα στις κλαδικές ΣΣΕ. Ξεφωνίζει τους «εξωνημένους εργατοπατέρες» της ΟΜΕ αλλά καλεί τους εργαζόμενους «να επικοινωνήσουν μαζί τους μήπως του πείσουν να μην υπογράψουν». Ακόμα και σήμερα, που έχουμε ένα ακόμα χτύπημα με τη σύμβαση μείωσης των μισθών στην COSMOTE, καλλιεργούν αυταπάτες για αλλαγές στις επιλογές των δυνάμεων της πλειοψηφίας στην ΟΜΕ- ΟΤΕ.
Ο βρώμικος πόλεμος της ΑΣΕ σε βάρος της ΕΣΚ ΟΤΕ θα γυρίσει ενάντιά της. Το ψέμα πάντα έχει κοντά ποδάρια , δεν πάει μακριά. Εμείς δεν χάνουμε το στόχο μας , καλούμε σε οργάνωση και πάλη σε κάθε τόπο δουλειάς, δράση σε συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις, αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Εμείς καλούμε σε οργάνωση και πάλη: Για την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ γι όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, για άμεση κατάργηση της δανεικής εργασίας κι όλων των απαράδεκτων συμβάσεων με μισθούς πείνας. για ένα επιχειρησιακό σωματείο σε όλο τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση. Το κάλεσμα της ΕΣΚ ΟΤΕ σαφές, κρυστάλλινο όπως πάντα. Στον ταξικό αγώνα, βρίσκονται οι λύσεις.
Συσπείρωση κι ενότητα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση,
μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία και σε όσους πάνε με τα νερά της.

Επισκέπτες