31 Μαΐ 2013

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ EKΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠΕΝΙΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΚΛΑΔΟΥ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ανεξάρτητα από την εταιρία που εργαζόμαστε έχουμε κοινά – ταξικά συμφέροντα, εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά των εργοδοτών. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που σκιαγραφούν με διάφορους τρόπους όσοι εχθρεύονται την ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο, ενότητα που έχει αγωνιστική ταξική κατεύθυνση.
Οι εργοδότες, ναι είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους για το ποιος θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγορά,ς για να καρπωθεί περισσότερα κέρδη. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ δεν έχουμε να  μοιράσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους των άλλων εταιριών, δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε «ανταγωνιστές». Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, δεν θέλουν την ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο, γιατί αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση όλους τους εργοδότες που θέλουν φτηνούς εργάτες, χωρίς δικαιώματα.
Με αυτό το σκεπτικό, η δημιουργία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών- Πληροφορικής, η λειτουργία του στον κλάδο από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει θετικό αποτύπωμα – αποτέλεσμα στον κλάδο και στον ΟΤΕ. Στη διετία που ακολούθησε από τις εκλογές του 2011, το ΣΕΤΗΠ έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου, βοήθησε τους εργαζόμενους από τις άλλες εταιρείες, από τη Phonemarketing, τη Forthnet, τα διάφορα Τηλ. Κέντρα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, βρέθηκε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που έδιναν μικρές ή μεγάλες μάχες, από την Wind ως τον ΟΤΕ και από την Vodafone έως τη Nokia Siemens.
Όταν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον όμιλο ΟΤΕ πορεύονταν κάτω από τη σημαία της «εργασιακής ειρήνης», την ίδια ώρα το ΣΕΤΗΠ δεν τα δίπλωσε ούτε στιγμή, δεν έκανε πίσω, ήρθε σε κόντρα με την ανασφάλιστη – μαύρη εργασία, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις απολύσεις, την εκ’ περιτροπής εργασία, σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.
Σε πλήρη αντίθεση με τη στάση της ΟΜΕ και των άλλων σωματείων έδωσε το παρόν σε όλα τα  συλλαλητήρια και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
Στα δύσκολα που θα ακολουθήσουν στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ και στον κλάδο, θέλουμε γερά αγωνιστικά στηρίγματα με ταξική γραμμή πλεύσης, που δεν κάνουν πίσω στα δύσκολα δεν παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε στα τραπέζια του διαλόγου.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ, μπροστά στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ, δεν είναι ουδέτερη. Σας καλεί να συμμετάσχετε ενεργά, να γίνετε μέλη του συνδικάτου, να δυναμώσετε την ενότητα των εργαζόμενων στον κλάδο να συμβάλετε στην ανάδειξη των νέων οργάνων. Η εγγραφή στο ΣΕΤΗΠ (εγγραφές θα γίνονται μέχρι την ψηφοφορία),  η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, είναι μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις, ότι οι εργαζόμενοι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων.
Το πρόγραμμα των εκλογών αναλυτικά έχει ως εξής.

·         5 Ιούνη     12:00 – 16:00 στην Intracom,    17:00 – 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
·         6 Ιούνη     13:30 – 17:30 στον Ταύρο,         18:00 – 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
·         7 Ιούνη     12:30 – 16:30 στο ΝΥΜΑ ΟΤΕ    17:00 – 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
·         8 Ιούνη       9:30 – 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
·         9 Ιούνη       9:30 – 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Ενότητα των εργαζόμενων σε κάθε τόπο δουλειάς, ενότητα των εργαζόμενων
στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο
Αγώνας σε ταξική κατεύθυνση, είναι η απάντηση στην επίθεση που πάει να σαρώσει,
 μισθούς, ωράρια, ασφαλιστικά δικαιώματα

Επισκέπτες