Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑΗ ΕΣΚ-ΟΤΕ αποδοκιμάζει και απορρίπτει πλήρως τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για «γύψο» στις αγωνιστικές εκδηλώσεις – κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις πόλεις της χώρας και την Αθήνα , από το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Είναι χοντροκομμένα ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας , τα περί κλεισίματος των καταστημάτων εξαιτίας των εργατικών κινητοποιήσεων , συγκεντρώσεων κλπ. στο κέντρο της Αθήνας και τις άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.  Τα  μαγαζιά κλείνουν εξαιτίας της συνεχούς μείωσης μισθών-συντάξεων και τη διόγκωση της ανεργίας σε τεράστια ύψη.

Οι ‘’μεγάλοι’’ της αγοράς δεν νοιάζονται για τους ‘’μικρούς’’ εμπόρους , επαγγελματίες , θέλουν να τους λιώσουν να τους πάρουν το όποιο μερίδιο της αγοράς τους έχει μείνει. Ταυτόχρονα επιδιώκουν με τη συνδρομή της συγκυβέρνησης κι άλλων συμμάχων να τσακίσουν το εργατικό κίνημα και να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καταδικάζουμε το δόγμα "Νόμος και Τάξη". Η συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε συζητήσεις για τις κινητοποιήσεις δεν νομιμοποιεί το οποιοδήποτε μέτρο ή περιορισμό των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν στο πεδίο της ταξικής πάλης με σκληρούς αγώνες και θυσίες των εργατών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο από τη πιο μικρή μέχρι τη πιο μεγάλη επιχείρηση να καταδικάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση.

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ !

Επισκέπτες