Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Μαΐ 2013

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Η «ΕΓΣΣΕ» ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η κίνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με την υπογραφή της λεγόμενης ΕΓΣΣΕ αποτελεί πλήρη αποδοχή και νομιμοποίηση της μείωσης των κατώτερων μισθών και της κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όλων των αντεργατικών παρεμβάσεων με νόμους κλπ. «Εταίροι» στη αντεργατική συμφωνία οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΒ έμεινε απέξω και συνεχίζει να προβάλλει τις δικές του αντεργατικές απαιτήσεις.
Η συμφωνία της ΓΣΕΕ και των τριών εργοδοτικών οργανώσεων όχι μόνο δεν περισώζει τις ΣΣΕ – όπως ισχυρίζονται - αλλά επί της ουσίας νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, οι ισχυρισμοί της υποταγμένης πλειοψηφίας αφού αποδέχεται, ως τετελεσμένο γεγονός τη σφαγή των μισθών, τον ορισμό του κατώτερου μισθού με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, δηλαδή την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Θυσιάζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στη λογική της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και υποσκάπτει την αγωνιστική διεκδίκηση και την οργάνωση της πάλης για την αποτροπή νέων χειρότερων μέτρων. Ο ισχυρισμός περί «διάσωσης» του επιδόματος γάμου, και αυτή προσωρινή, δεν μπορεί να αντισταθμίσει στο ελάχιστο την τεράστια ζημιά που προκαλεί η αποδοχή των κατακρεουργημένων μισθών και των καταργημένων συμβάσεων, ο συμβιβασμός με το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εργοδότες μέσα στις επιχειρήσεις τους.
Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στον ΟΤΕ, μπορούν να είναι περήφανες για το νέο «κατόρθωμα» της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που μάζεψαν με το τσουβάλι επαίνους στη Συνέλευση του ΣΕΒ, έχουν κι αυτοί λόγους να είναι … περήφανοι.
 Οι εργαζόμενοι κανένα. Είναι αδήριτη ανάγκη, να δυναμώσει η γραμμή της ταξικής πάλης, να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε όλη την κλίμακα του συνδικαλιστικού κινήματος.
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ,  ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ.
Οι εργαζόμενοι με ανοιχτές διαδικασίες, συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, να καταδικάσουμε την αντεργατική επίθεση και τη συνεχή συμπίεση μισθών – ημερομισθίων-συντάξεων - κρατικών δαπανών (ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ) στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου. Αποφασιστικά  να διεκδικήσουμε:
Ø        Την υπογραφή μίας, Ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ. Κανένας να μην υπολείπεται του πρώτου μισθολογικού κλιμακίου που ισχύει σήμερα.
Ø             Άμεση κατάργηση δανεικής εργασίας και όλων των απαράδεκτων συμβάσεων με τους μισθούς πείνας, που φουσκώνουν τα κέρδη του ΟΤΕ.
Ø             Ένα επιχειρησιακό σωματείου στον Όμιλο ΟΤΕ, με τη συνένωση όλων των υπαρχόντων σωματείων. Την οργάνωση σε αυτό όλων των εργαζομένων στον Όμιλο, ανεξάρτητα από εταιρεία, σχέση εργασίας, ειδικότητα και στάθμη εκπαίδευσης.
Καμία υποχώρηση από τη διεκδίκηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ – κλαδικών ΣΣΕ.
Αν δεν τους σταματήσουμε μας πηγαίνουν ολοταχώς σε νέα μείωση μισθών .

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μάη σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα  στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 7 μ.μ.

Επισκέπτες