Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΕ ΓΣΕΕΣτη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) επιχείρησαν να βάλουν ταφόπλακα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προσαρμοζόμενες απόλυτα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τους νόμους της κυβέρνησης. Στρώνουν το έδαφος  να πληρώσουν οι εργαζόμενοι εκτός από την κρίση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Θεωρώντας τετελεσμένη την άγρια επίθεση στο εισόδημα των εργαζόμενων και τα εργασιακά δικαιώματα τους, συντάχθηκαν πλήρως με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης, όπως έκαναν σε εκατοντάδες κλάδους και επιχειρήσεις, υπογράφοντας συμβάσεις μείωσης μισθών.
Δεν άρθρωσαν ούτε κουβέντα για προστασία των μισθών, για καταγγελία των κυβερνητικών αποφάσεων.

Μιλάνε για μία σύμβαση μόνο με την κατοχύρωση κάποιων θεσμικών αιτημάτων, από την οποία απουσιάζει παντελώς ο κατώτερος μισθός και το μεροκάματο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ετοιμάζονται να υπογράψουν «ό,τι να ‘ναι» και «με όποιον να ‘ναι», αφήνοντας στο απυρόβλητο όποιον εργοδότη δεν θέλει να υπογράψει (βλ. ΣΕΒ) υπηρετώντας την εργοδοτική θέση ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι ξεπερασμένες και δεν χρειάζονται » 

Από την  άλλη πλευρά, το πρόβλημα για την Αυτόνομη Παρέμβαση
  - είναι η προσπάθεια «ανάκτησης του κύρους της ΓΣΕΕ για να μπορεί να οργανώσει την πάλη» σπέρνοντας αυταπάτες στην εργατική τάξη για το ρόλο της.
- δεν είναι η επικίνδυνη για τους εργαζόμενους γραμμή της ΓΣΕΕ που αποδέχεται το νόμο της κυβέρνησης για την ΕΓΣΣΕ αλλά «η λειτουργία της ΓΣΕΕ»
- είναι το αίτημα «Να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν  εκλογές»,  καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης λύσης των προβλημάτων των εργαζόμενων σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της ίδιας πολιτικής σε βάρος των εργαζόμενων.

Να θυμίσουμε άλλωστε, ότι οι δυνάμεις της, υπέγραψαν σε κλάδους συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

Για το ζήτημα της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και Αυτόνομη παρέμβαση συμφώνησαν ότι αποτελεί «εκτροπή της δημοκρατικής λειτουργίας»,  και όχι το απαραίτητο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική. Κρύβουν έτσι ότι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ.  Καλεί Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και την εργατική τάξη, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και με συγκεκριμένο σχέδιο, απαιτώντας την υπογραφή  συλλογικών συμβάσεων χωρίς καμιά μείωση, με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων.
 Να δώσουν όλες  τις δυνάμεις τους ώστε τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 του Μάη, σε όλη τη χώρα να είναι μαζικά, μαχητικά, αντίστοιχα της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη.

Επισκέπτες