Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Μαΐ 2013

TO ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - συμπορευόμενη με τις εντολές της Ε.Ε και του κεφαλαίου- θέλει να τελειώνει με το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.
Τα σχολεία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Τα παιδιά στοιβάζονται ή θα στοιβαχθούν σε άθλιες αίθουσες, με  κενά εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα ως τον Γενάρη, παιδιά υποσιτισμένα  ανέργων γονιών   που λιποθυμούν. Στοιχειώδης κανόνες καθαριότητας δεν τηρούνται, σκεπές και σοβάδες πέφτουν. Οι σχολικές επιτροπές έχουν «στραγγίσει», για αναλώσιμα και θέρμανση. Ενώ οι Μ.Κ.Ο  «ψαρεύουν πελάτες»  στα σχολεία.

Η  δημόσια παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο ακριβή και τόσο  υποβαθμισμένη για τη λαϊκή οικογένεια.

Αυτή η κυβέρνηση είναι προκλητικό, δήθεν να νοιάζεται για ‘’τους μαθητές’’ που θα δώσουν πανελλαδικές
εξετάσεις!

Η επιλογή της να προχωρήσει σε επιστράτευση  των εκπαιδευτικών δείχνει την πρόθεση που είχε από την αρχή.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης, το προεδρικό διάταγμα  και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Θα βρουν μπροστά τους όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί με τις λαϊκές οικογένειες.

Μόνο έτσι μπορεί να δοθεί απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, που εξαπολύει η τρικομματική κυβέρνηση  με το δόγμα «νόμος και τάξη».
Χθες ήταν οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος απεργήσει.
 Εργαζόμενοι , εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.
Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι στις παγίδες που στήνονται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προκειμένου να απομονώσουν τον εκπαιδευτικό από το γονιό και τον μαθητή του.
Δεν θα γίνουμε πιόνια του κοινωνικού αυτοματισμού που θέλουν να επιβάλλουν.
                                           
Το κίνημα έχει εμπειρία και αυτή πρέπει να αξιοποιήσει.

Οι αγώνες δεν ξεκινάνε σήμερα και δεν τελειώνουν αύριο , χρειάζονται πολύμορφη συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να χτίσουμε τις δικές μας συμμαχίες.


 Η ΕΣΚ ΟΤΕ είναι στο πλάι των μαχόμενων εκπαιδευτικών, παίρνοντας μέρος και στο  συλλαλητήριο ενάντια στην  επιστράτευση των εκπαιδευτικών σήμερα  Δευτέρα στην Ομόνοια, στις  7.00μμ, δείχνοντας έμπρακτα την  αλληλεγγύη μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επισκέπτες