Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Απρ 2013

Δελτίο Τύπου για το ΑξιολόγιοΑυτές τις μέρες πραγματοποιείται  και ολοκληρώνεται  για 6η συνεχόμενη χρονιά η εφαρμογή της αξιολόγησης που μονομερώς έχει επιβάλλει η Διοίκηση ΟΤΕ από το 2007.Την φετινή χρονιά γίνεται πιο ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους ότι το εργαλείο της αξιολόγησης χρησιμοποιείται για να διευκολυνθεί στην υλοποίηση των στόχων της και ιδιαίτερα να γίνει άλλοθι για μεταθέσεις, για μειώσεις μισθών, διαχωρισμό των εργαζομένων μέσω των πριμ και προετοιμασία για μελλοντικές απολύσεις.
Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ΕΣΚ από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του ότι δεν έχει στόχο την δίκαιη και αξιοκρατική εκτίμηση και βελτίωση των αποτελεσμάτων της εργασίας των συναδέλφων αλλά  με την παράλληλη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος να επιβάλει την υποταγή και την εντατικοποίηση της εργασίας, να ενσωματώσει ιδεολογικά τους εργαζόμενους.

Το αξιολόγιο δεν υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων

       Αυτό αποδεικνύει η τακτική της διοίκησης που για μια ακόμα χρονιά, έδωσε εντολή στα στελέχη της, παρά τα «σεμινάρια εκπαίδευσης των αξιολογητών προϊσταμένων» να εφαρμόσουν την καμπύλη GAUSS, και να βαθμολογήσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων από 2,00 έως 3,50. Το 4-5  είναι άπιαστος στόχος, μόνο για «εκλεκτούς». Εξάλλου τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, με κορύφωση το 2011 που 770 εργαζόμενοι στερήθηκαν το μισθολογικό τους κλιμάκιο , δείχνει  και τον τιμωρητικό του χαρακτήρα.

            Για αυτούς  λόγους, από την πρώτη στιγμή, καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν ανυπακοή και να μην συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Το ίδιο καλέσαμε να κάνουν με αποφάσεις τους τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Για άλλη μια φορά επέλεξαν την τακτική του πόντιου Πιλάτου «νίπτω τας χείρας μου» και έφτιαξαν κοινή επιτροπή με τη διοίκηση για «ένα νέο, κοινά αποδεκτό, αξιολόγιο».
 Η ΕΣΚ ΟΤΕ συμμετείχε στην επιτροπή αυτή και κατέθεσε προτάσεις οι οποίες εκφράζουν τις αρχές και τις αξίες των εργαζομένων, που διασφαλίζουν την βελτίωση των συνθηκών και τις θέσεις εργασίας, παρότι γνωρίζουμε ότι στις συνθήκες εφαρμογής πλήρους διευθυντικού δικαιώματος, δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιο και αξιοκρατικό αξιολόγιο. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι υπόλοιπες παρατάξεις δέχθηκαν να συζητήσουν «μικροβελτιώσεις» του υπάρχοντος αξιολογίου, το οποίο εξασφαλίζει αποκλειστικά και μόνο τις επιδιώξεις της διοίκησης.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ κατήγγειλε την στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ –ΑΣ) και αποχώρησε από την επιτροπή.

Οι ίδιες συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και παρατάξεις (ΑΣΕ)  αντί να οδηγούν τους εργαζόμενους σε νομικές δράσεις με ατελέσφορα και χρονοβόρα αποτελέσματα, θα ήταν προτιμότερο να πράξουν αυτό για το οποίο οι εργαζόμενοι τους έχουν επιλέξει για να τους εκπροσωπούν, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Με άλλα λόγια, κανείς εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της διοίκησης και των προϊσταμένων.

Κανείς εργαζόμενος να μην συμμετέχει στην διαδικασία αξιολόγησης.


  • Έτσι και αλλιώς οι προϊστάμενοι τους έχουν «αξιολογήσει» σύμφωνα με τις εντολές και τις επιταγές της διοίκησης.

  • Καλούμε τις ηγεσίες της ΟΜΕ ΟΤΕ και των σωματίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν αυτή την κοροϊδία.


 ΚΑΜΙΑ   ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ

Επισκέπτες