Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Φεβ 2013

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 7-11 Π.Μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 08.30
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 δικάζονται στα δικαστήρια οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Εργασίας λίγες μέρες πριν για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα γεγονότα των ημερών και τα όσα ακολούθησαν έδειξαν την πλήρη κατάρρευση των κυβερνητικών συκοφαντιών σε βάρος των συνδικαλιστών. Εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» (στην αλήθεια εξαπάτησης), που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υιοθετήσουν τις κατηγορίες για «φθορές» κλπ.

Η τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δίνει τη δυνατότητα σε  όλους εμάς να δώσουμε το παρών στη συγκέντρωση στο Πεδίον Άρεως στις 8.30 π.μ. και στην πορεία προς τα δικαστήρια. Είναι συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δικαζόμενους, που σύρθηκαν στα δικαστήρια, γιατί δεν σιώπησαν μπροστά στην ύβρη και τις συκοφαντίες του υπουργού σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμαστε να δείξουμε μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης».

Να υπερνικήσουμε αποφασιστικά δισταγμούς, αναστολές και φόβους για τη συμμετοχή μας. Κάθε αγώνας που γίνεται είναι ένα βήμα μπροστά στη συγκέντρωση δυνάμεων , στην ισχυροποίηση της εργατικής τάξης απέναντι στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου.

Η στάση εργασίας συμβάλει θετικά στην προετοιμασία μας για την επιτυχία της μεγάλης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της 20 Φλεβάρη, είναι απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση κλπ.
Ακόμα η συμμετοχή στη στάση εργασίας είναι  ένα μήνυμα και στον εργοδότη ΟΤΕ, να ξεχάσει τις σκέψεις για τη μη χορήγηση του κλιμακίου και κατάργησης της μισθολογικής εξέλιξης των εργαζομένων.

Όσοι – σε όποιο επίπεδο του ΟΤΕ – φορτώνουν τους εργαζόμενους με τη δουλειά που ‘’μένει πίσω’’ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, να πάρουν υπόψη τους, ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, είναι αυθαίρετοι και παράνομοι ακόμα και με τους δικούς τους νόμους. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους εργαζόμενους συνολικά, ο φόβος θα σπάσει και τότε …
Ο «νόμος και η τάξη» των εργοδοτών θα τσακιστούν
στο δίκιο των εργατών !

Επισκέπτες