Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Φεβ 2013

Το κλείσιμο του ΓΚΑΡΑΖ , η επιχείρηση αποδυνάμωσης – διάλυσης των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝΣυνάδελφοι , συναδέλφισσες
Μέσα στον ορυμαγδό των γενικότερων εξελίξεων δεν πρέπει να χάνουμε ούτε στιγμή από το οπτικό πεδίο τις εξελίξεις στον ΟΤΕ , τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ και τον κλάδο γενικότερα. Μέσα από το πρίσμα των εκτιμήσεων μας για το χαρακτήρα των κινήσεων του ΟΤΕ και της αναδιοργάνωσης – συγχώνευσης ΟΤΕ-COSMOTE βλέπουμε τις κινήσεις που έχουν σαν στόχο το κλείσιμο του ΓΚΑΡΑΖ στην Αθήνα και των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ στο κτιριακό συγκρότημα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
Το κλείσιμο του ΓΚΑΡΑΖ είναι κίνηση ενταγμένη στη μείωση του λειτουργικού κόστους του ΟΤΕ στην αποδυνάμωση – κατάργηση δραστηριοτήτων που δεν έχουν αμιγώς τηλεπικοινωνιακό χαρακτήρα. Η μετακίνηση – απομάκρυνση των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ από το κτιριακό συγκρότημα της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ αντικειμενικά λειτουργεί σε κατεύθυνση αποδυνάμωσής τους σε προοπτική διάλυσης είτε διατήρησης κάποιου μικρού τμήματος. Φυσικά και εδώ είναι στην ίδια κατεύθυνση , στο ίδιο σχέδιο , υπηρετεί τη στρατηγική του εργοδότη σε όλη την έκτασή της. Από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά , όμως αυτό δεν έχει θέση στους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις της εργοδοσίας. 

Από την άλλη είναι ανάγκη για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων γενικότερα μαζί με τον εντοπισμό των αιτιών να βγάλουμε και τα απαραίτητα συμπεράσματα.
(1)               Οι όποιες αντιρρήσεις από τη μεριά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΜΕ , ΠΕΤ κλπ. ήταν και είναι έξω από την ουσία των εξελίξεων χωρίς θέληση εναντίωσης των εργαζομένων τόσο για τους συγκεκριμένους χώρους όσο και γενικότερα , βλέπε  ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ με τις ανατροπές στο ωράριο , προσλήψεις με μισθούς πείνας κλπ.
(2)               Είναι φανερή η επιβεβαίωση της ΕΣΚ ΟΤΕ για την ανάγκη συνολικής ρήξης των εργαζομένων με τη γραμμή του συμβιβασμού και των παζαριών με την εργοδοσία που ακολουθούν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και στηρίζουν – η κάθε μία με τη στάση τους – οι παρατάξεις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΑΣΕ.
(3)               Δεν μπορείς να πυροβολείς , να κατηγορείς την ΕΣΚ , το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ σαν διασπαστές και ταυτόχρονα να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα , τα συμφέροντα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
(4)               Η λογική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ομίλου είναι «δούρειος ίππος» της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα και πρέπει να καταδικαστεί αμείλικτα από το σύνολο των εργαζομένων .
Στο δια ταύτα τίθεται επί τάπητος η αγωνιστική διασφάλιση της πλήρους και σταθερής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων χωρίς εκπτώσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Είναι χάρτινες , ψεύτικες οι υποσχέσεις από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για «διασφάλιση των εργαζομένων» από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΕΤ και ΟΜΕ). Αν συνεχιστεί η κατάσταση της αδράνειας , της εμπιστοσύνης σε αυτούς η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Να μην αφήσουμε ούτε λεπτό χαμένο , να γίνουν συνελεύσεις εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους και γενικότερα , να παρθούν αποφάσεις αγώνα. Η απεργία της 20ης Φλεβάρη να γίνει σταθμός για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας. Το δικό μας κάλεσμα είναι στη γραμμή της ταξικής ενότητας και πάλης με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΕΤΗΠ και του ΠΑΜΕ. Να παραμερίσουμε αποφασιστικά τους συμβιβασμένους , είναι βαρίδια και κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Στη θύελλα δεν πας χωρίς εφόδια , στον πόλεμο δεν πάμε χωρίς όπλα. Να το πούμε ακόμα μια φορά , έχουμε πόλεμο από τη μεριά κεφαλαίου – συγκυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στον πόλεμο δεν υπάρχουν ουδέτεροι , η διαχωριστική γραμμή είναι  
Ή ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Ή  ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. 

Η διέξοδος και προοπτική για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο είναι σε ένα ενιαίο φορέα ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που θα αποτελεί ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και θα λειτουργεί με εργατικό – λαϊκό έλεγχο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Επισκέπτες