Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

6 Φεβ 2013

Οι εργαζόμενοι έδωσαν βροντερό παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών

Χιλιάδες ύψωσαν φωνή καταδίκης της επιστράτευσης
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες

Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή παναττική απεργία αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες, που καταδίκασαν το κράτος «του νόμου και της τάξης» της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι δίκαια τόσο στο εργασιακό κομμάτι όσο και σε αυτά που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τη διασφάλιση των κατοίκων των νησιών τόσο σαν επιβατών όσο και σαν παραγωγών.

Κανένας πόνος δεν πήρε τη συγκυβέρνηση για τα δίκια των νησιωτών, με το νομοσχέδιό της «κόβει και ράβει» στα μέτρα των εφοπλιστών, ενισχύει παραπέρα τα κέρδη τους σε βάρος των ναυτεργατών και των χιλιάδων κατοίκων όλων των νησιών της χώρας.
Η επιστράτευση δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας των κυβερνώντων και του κεφαλαίου. Έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες συκοφαντίας, διαβολής, τρομοκρατίας και διαίρεσης μέσα από τον περιβόητο «κοινωνικό αυτοματισμό».

Αυτή η πορεία του «νόμου και τάξης» είναι μονόδρομος για τη συγκυβέρνηση και το κεφάλαιο. Ο μονόδρομος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ο δικός μας μονόδρομος είναι η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νεολαία και γυναίκες. Είμαστε πολλοί, είναι μια χούφτα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουν το άδικο και προσπαθούν να το επιβάλουν με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους. Χτυπάνε σήμερα τους ναυτεργάτες για να βάλουν συνολικά το κίνημα ‘’στο γύψο’’ και να τσακίσουν μισθούς – ημερομίσθια- συντάξεις – εργατικά δικαιώματα .

Να βγάλουμε συμπεράσματα πολιτικά – συνδικαλιστικά, για το ρόλο των πολιτικών – συνδικαλιστικών δυνάμεων στη σύγκρουση λαού – μονοπωλίων. Όσο δυναμώνει η λαϊκή συμμαχία, όσο προχωράνε η οργάνωση της πάλης, η ενότητα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα για το κεφάλαιο, τόσο θα ανοίγει ο άλλος δρόμος για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Να συνεχίσουμε επίμονα, αποφασιστικά, χωρίς ταλαντεύσεις, να εμπιστευτούμε τη δύναμη της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας, απέναντι στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επόμενα αγωνιστικά βήματα η συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 12 Φλεβάρη, μέρα της δίκης των 35 συνδικαλιστών και η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 του μήνα. Να πάμε με καθημερινές συνελεύσεις – συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς με αποφάσεις αγώνα, αποφάσεις καταδίκης του κράτους του «νόμου και της τάξης».

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Επισκέπτες