Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

24 Φεβ 2013

Ανακοίνωση για την απεργία της 20ης ΦλεβάρηΣυνάδελφοι , συναδέλφισσες
Χαιρετίζουμε όλους εσάς που δώσατε το παρών στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φλεβάρη, κόντρα σε όλα όσα στέκονται σήμερα εμπόδιο στην αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ.
Παρά τα γενικότερα εκβιαστικά διλήμματα , παρά την υπονομευτική δουλειά του εργοδότη – με τους εντεταλμένους του - οι απεργοί στείλαμε το μήνυμα:
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ.
Χιλιάδες και χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, νεολαίοι  γυναίκες σε όλοι την Ελλάδα, σε δεκάδες συγκεντρώσεις, με την αγωνιστική τους παρουσία, διατράνωσαν τη ανυποχώρητη θέλησή τους για κλιμάκωση της δράσης για υπογραφή ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε, ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, απόκρουση των χαρατσιών και της φοροληστείας και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.

Η ενωμένη δράση εργατικής τάξης – λαϊκών στρωμάτων, τα βήματα για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – Ε.Ε. - κεφαλαίου, είναι η καλύτερη απάντηση στους κυβερνητικούς εκβιασμούς.

Τρέμουν τη δύναμη του λαού, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης γι’ αυτό αναγορεύουν σαν εχθρό του λαού, τους εργατικούς–λαϊκούς αγώνες. Θέλουν να κρύψουν ότι εχθρός μας είναι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια που απομυζούν τον πλούτο που αυτός παράγει. Εχθρός μας είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές κι όλοι όσοι θέλουν να τις επιβάλουν «δια πυρός και σιδήρου».

Οι προβληματισμοί για το εύρος και τη διάρκεια κάθε κινητοποίησης δεν μπορούν να γίνονται θεωρητικά, έξω από τους αγώνες. Καμία μορφή αγώνα δεν είναι απορριπτέα, αρκεί να είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας, επιβάλει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν υπάρχουν αγώνες χωρίς θυσίες.
Θέλουνε συναίνεση για να φτάσουμε στον  πάτο, οργάνωση παντού να ΄ρθούν τα πάνω κάτω !
Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, τώρα, άμεσα να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις να συζητήσουμε την κλιμάκωση της δράσης για την υπογραφή Εθνικής Γενικής συλλογικής σύμβασης, κλαδικών συμβάσεων και ΣΣΕ στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ που θα κατοχυρώνει για όλους τους εργαζόμενους, το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που περιλαμβάνονται σε προηγούμενες ΣΣΕ και αμφισβητεί σήμερα ο εργοδότης.

H άρνηση της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ και των θυγατρικών δεν μας εκπλήσσει. Καλόμαθαν  με την «εργασιακή ειρήνη» και τη στάση του «κοινωνικού εταίρου» της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ. Μόνο στο δρόμο της ανασύνταξης του κινήματος, της πάλης σε ταξική κατεύθυνση υπάρχουν λύσεις. Εκεί να τις αναζητήσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Ταυτόχρονα να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στη κοινή δράση με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων. Κανένας μόνος του απέναντι στο μαύρο μέτωπο.
Για την ΕΣΚ ΟΤΕ η δεινή κατάσταση των εργαζομένων, τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στις εργατικές οικογένειες η μείωση των μισθών, η σφαγή των κοινωνικών δαπανών, η τεράστια ανεργία, είναι σοβαρός λόγος για να ορθώσουμε αγωνιστικό ανάστημα, να αποκρούσουμε τις νέες απειλές για κατασχέσεις μισθών – συντάξεων - καταθέσεων, προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές από τα κάθε λογής χαράτσια. Να κάνουμε μέσα από την καθημερινή μας δράση, πράξη αυτό που τρέμουν.
Τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα τους δυσκολέψει, θα τους φρενάρει και στην πορεία θα τους σαρώσει !
Πολέμα ταξικά - σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά

Επισκέπτες