Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Δεκ 2012

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!Συναδέλφισες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δίνουν τελειωτικό χτύπημα στις ζωές μας, αρπάζοντας τη μοναδική μέρα ξεκούρασης μας.
Γίνονται «ντίλερ» των εργοδοτών που εδώ και πολλά χρόνια ( από το 1974 ) θέλουν να  επιβάλλουν τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Είναι πρόφαση ο ισχυρισμός τους ότι με τον τρόπο αυτό ωφελούνται τα μικρά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ.
Γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι δεν είναι οι μέρες που μας λείπουν για να ψωνίσουμε  αλλά τα χρήματα!!!

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ  ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Στόχος είναι το η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων σε όφελος των πολυεθνικών. Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, χωρίς ΣΣΕ. χωρίς  δικαιώματα, χωρίς ζωή. Η ανεργία θα τσακίσει ακόμα περισσότερο τις εργαζόμενες μητέρες και τους νέους.
Η απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας έχει σαν αποτέλεσμα τη μετατροπή του εργαζόμενου σε «απασχολήσιμο» με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία.


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Διοίκηση ΟΤΕ- DT σαν έτοιμη από καιρό, αποφασίζει και επιβάλλει μονομερώς τη λειτουργία των Καταστημάτων για δεύτερη Κυριακή.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ, είχε προειδοποιήσει και είχε βάλει το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής στα Δ.Σ και στις Ε.Ε, των ΠΑΣΕ, ΠΕΤ- ΟΤΕ από 14/12, καλώντας τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να πάρουμε  αποφάσεις για κινητοποιήσεις και να το αντιμετωπίσουμε ως κορυφαίο πολιτικό – εργατικό ζήτημα, συλλογικά με τους κλάδους που άμεσα επηρεάζονται (εμποροϋπάλληλοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι). Το αρνήθηκαν. Η ρύθμιση-κατάργηση αυτή - δεν αφορά κύρια και  μόνο τους εργαζόμενους στα Εμπορικά Καταστήματα αλλά στο μέλλον,  κατηγορίες –ειδικότητες εργαζομένων που θα θελήσει να  επεκτείνει, ο όμιλος εταιρειών ΟΤΕ-DT. Ήδη μιλούν για κατάργηση της Κυριακής στα call centers.
   Θέλουν να καταργήσουν το 5ημερο και να επιβάλουν εργασία 7 ημερών με 67 ώρες και τον εργαζόμενο να δουλεύει 11 ώρες την ημέρα, χωρίς υπερωρίες, διαχωρίζοντας το χρόνο σε ενεργό-ανενεργό ( σύμφωνα με την έκθεση Σέρκας που όλοι συμφώνησαν και συνυπέγραψαν στην Ε.Ε) στηρίζοντας τον «ελεύθερο ανταγωνισμό».

Η εμπειρία μας δείχνει ότι η «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητα» μεταξύ των μονοπωλίων αφορά τα κέρδη τους και χτίζεται πάνω σε κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. 
                                                                 
Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
οι εργαζόμενοι στα Εμπορικά Καταστήματα

Μας αφορά όλους. Ενιαία συντονίζουμε τον αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους του Εμπορίου και τις Υπηρεσίες.

Δε θα ικανοποιήσουμε την επιδίωξη των εργοδοτών που μας θέλουν εργαζόμενους
365  ημέρες το χρόνο.
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΑΤΤΙΚΑ» την Κυριακή στις 13.00 μ.μ

Επισκέπτες