Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Νοε 2012

Πολιτιστική Φωνή ΕΣΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΚΕ ΟΤΕ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η λειτουργία του Δ.Σ  του Π.Κ του ΟΤΕ, με κύρια ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, συνεχίζει  να οδηγεί συνολικά το Π.Κ στον εκφυλισμό. Αμέσως  μετά τις εκλογές τα βρήκαν μεταξύ τους, απέκλεισαν τις άλλες παρατάξεις και μοιράσθηκαν τις θέσεις ευθύνης.
Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΣΚ είχε καταγγείλει και είχε προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα που θα είχε αυτός ο αποκλεισμός  στη λειτουργία και τη δραστηριότητα του Π.Κ. Τα όσα ακολούθησαν μας επιβεβαιώνουν !
Με αφορμή εσωτερικές τους διαφωνίες, ανταγωνισμούς και παρεμβάσεις που έγιναν τον Αύγουστο στο εκδρομικό τμήμα, η ΑΣΕ κατέθεσε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου. Μετά από τέσσερις (4) συνεδριάσεις του Δ.Σ, έκτακτες και μη, δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα τη συζητήσουν ή όχι και να δοθεί ένα τέλος. Θυσιάζουν τη λειτουργία του Π.Κ στις μικροπαραταξιακές τους σκοπιμότητες. Οι ευθύνες είναι πρωτίστως συλλογικές, παραταξιακές και δευτερευόντως προσωπικές.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ επανέφερε το ζήτημα της ανασυγκρότησης του προεδρείου με τη συμμετοχή, στις θέσεις ευθύνης, όλων των παρατάξεων αντιπροσωπευτικά και χωρίς αποκλεισμούς σαν ελάχιστη προϋπόθεση αλλαγής πορείας και λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων για ένα Πολιτιστικό Κέντρο πόλο συσπείρωσης των μελών – κυψέλη δημιουργίας και ψυχαγωγίας.
Συνάδελφοι της ΑΣΕ κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους. Αν αλλάξει ο πρόεδρος ούτε τα προβλήματα θα λυθούν ούτε το Π.Κ  θα μεταμορφωθεί σε κέντρο ερασιτεχνικής  δημιουργίας και πολιτισμού με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων.
Εμείς δεν  πρόκειται  να συμμετέχουμε στα κάθε είδους παιχνίδια των άλλων παρατάξεων , τους αποκαλύπτουμε και τους καταγγέλλουμε για σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό , τη λειτουργία και πρόοδο του Π.Κ. Δεν θα ξανασυμμετέχουμε σε συζήτηση με το ίδιο θέμα αν στην επόμενη συνεδρίαση δεν δοθεί λύση. Αυτοί που έχουν την πλειοψηφία έχουν και την κύρια ευθύνη.
Η ανάγκη αλλαγής συσχετισμών και στο Π.Κ. είναι φανερή !!!
Στον αντίποδα αυτών των ‘’παιχνιδιών’’ στεκόμαστε στα κύρια ζητήματα και επισημαίνουμε την ανάγκη να πάρει θέση το Δ.Σ. στα φλέγοντα προβλήματα του Π.Κ. (στέγη κλπ.) και γενικότερα του πολιτισμού (υποβάθμιση , μείωση των δαπανών του κράτους , εγκατάλειψη της πολιτιστικής κληρονομιάς , εμπορευματοποίηση κλπ.). Οι πάντες κρίνονται από τις θέσεις τους και τη στάση τους στα κρίσιμα ζητήματα κι όχι από τις φωνασκίες και τους λεονταρισμούς .
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η συντονιστική επιτροπή ΠΦ ΕΣΚ

Επισκέπτες