Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

17 Δεκ 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00-15.00μμ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚH ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας 12.00-3.00 μμ που κηρύχτηκε στον ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι δεν έχει καμία αξία, μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες, με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 1 μ.μ.

Να αψηφήσουμε τους κήρυκες της υποταγής, τους ντελάληδες περί μάταιων αγώνων, όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους, μοιραίους κι άβουλους αντάμα.

Να μη ξεγελαστεί κανένας μας από τους κυβερνητικούς – και όχι μόνο – πανηγυρισμούς για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης από το Γιούρογκρουπ, γιατί είναι σε όφελος του κεφαλαίου (τραπεζιτών κι άλλων τμημάτων του). Ο λαός, οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν και πάλι το «μάρμαρο» του νέου δανείου με όσα νέα μέτρα χρειαστούν.

Ήδη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φορτώνουν ασήκωτα βάρη σε μισθωτούς – συνταξιούχους , ταυτόχρονα επιχειρούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η ανεργία θεριεύει και πολιορκεί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Με τις νέες μεγάλες αυξήσεις που ετοιμάζουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ κι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στους τομείς Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας θα γίνει νέα αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος.

Όσοι βλέπουν τους άλλους που είναι χειρότερα από εμάς και λένε «καλά είμαστε, ας κάτσουμε ήσυχα», ξεχνάνε ότι δεν έχει τέλος του κακού η σκάλα. Ότι έχουμε σήμερα δεν είναι δεδομένο για αύριο. Μόνο με συντονισμένους μαζικούς ταξικούς αγώνες μπορούμε να τα υπερασπιστούμε.

Η  εργοδοσία του ΟΤΕ, με τα διάφορα εκβιαστικά προγράμματα, από τη μια σπρώχνει προς την έξοδο εργαζόμενους, εντατικοποιεί κι άλλο την εργασία. Από την άλλη καλύπτει τις ανάγκες περιορισμένα με προσλήψεις μόνο μέσα από την OTEplus, με ατομικές συμβάσεις. Διευρύνει δηλαδή τη δανεική εργασία - σύγχρονο δουλεμπόριο - και κάνει πράξη την αντικατάσταση με φθηνούς εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Όσα γίνονται γύρω μας, μείωση μισθών – αύξηση ωρών εργασίας, χειροτέρευση εργασιακών συνθηκών είναι και η δική μας ‘’επόμενη μέρα’’. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η λαϊκή παροιμία. 
Όλοι και όλες στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 1.00 μ.μ.
Δίνουμε μαζικά, ισχυρή απάντηση στους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωής μας.

Επισκέπτες