Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Νοε 2012

Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τη Διοίκηση του ΟΤΕ η οποία, ταυτόχρονα και παράλληλα με την ανακοίνωση των προγραμμάτων «οικειοθελούς αποχώρησης», ενεργοποίησε τον υπηρεσιακό και μη μηχανισμό που είχε έτοιμο, για να εκβιάσει,  να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τους εργαζομένους ώστε να «πεισθούν» να αποδεχθούν την απόλυσή τους «οικιοθελώς» και χωρίς αντιδράσεις.
Στελέχη της Διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, προϊστάμενοι και γραμματείες όλων σχεδόν των υπηρεσιακών λειτουργιών, ξεπέρασαν κάθε όριο «υπηρεσιακού έργου» ενημέρωσης των εργαζομένων. Εκτός από τις προσωπικές επιστολές ενημέρωσης που στάλθηκαν στους «ενδιαφερόμενους», μεθοδεύεται η κατατρομοκράτηση τους και η ένταση του κλίματος ανασφάλειας και μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων όπου τους καλούν να σπεύσουν γρήγορα να κάνουν αίτηση και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, γιατί το πρόγραμμα είναι για το καλό τους και περιορισμένο. Γιατί αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απολύσεων, τη μεταφορά τους σε θυγατρικές με αβέβαιο μέλλον, νέα μείωση μισθών, την κατάργηση του εφ’ άπαξ κ.λ.π.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν στην πράξη ότι: 
Το πρόγραμμα δεν είναι εθελοντικό. Δεν είναι θελκτικό, δεν είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους αλλά μόνο για τον εργοδότη ΟΤΕ του οποίου τα συμφέροντα υπηρετούν. Ίσως προσδοκούν και bonus ανάλογα με τον αριθμό που θα «πείσουν»
Το ποσοστό συμμετοχής δεν καλύπτει τις προσδοκίες της Διοίκησης γι αυτό δημιουργούν κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας και εκβιασμού  στους εργαζόμενους προκειμένου να αποφασίσουν σε καθεστώς πίεσης με δεδομένες τις ασφυκτικές ημερομηνίες που έχουν θέσει.
Πως εννοεί η Διοίκηση του ΟΤΕ την αυξημένη «κοινωνική ευαισθησία» με την οποία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Δεν χόρτασε με την κερδοφορία του 9μήνου των 308 εκ. ευρώ που προέκυψε από τις δικές μας μειώσεις μισθών. 80 εκ. ευρώ βάζει στα ταμεία του κάθε χρόνο από αυτές τις μειώσεις ( 50 από τη ΣΣΕ και 30 από τις μονομερής περικοπές). Θέλει κι άλλα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες του εκβιασμού και του αποπροσανατολισμού.
Η διοίκηση του ΟΤΕ εκφράζει τις επιδιώξεις της, τα θέλω της. Θέλει να καταργήσει ΣΣΕ, κατακτήσεις και δικαιώματα (εφ΄ άπαξ, μισθολόγια, κ.λ.π). Όμως ΔΕΝ καταργήθηκαν και θα ισχύουν όσο εμείς τα υπερασπιζόμαστε. Δεν εκθείαζε, μαζί με την ηγεσία της ΟΜΕ, την ΣΣΕ του 2011 ως πράξη συναντίληψης και ευθύνης για την διασφάλιση των μειωμένων μισθών και των θέσεων εργασίας για την επόμενη τριετία; 
Θα καταφέρει να τα καταργήσει αν οι εργαζόμενοι το επιτρέψουν. Αν βάλουμε το κεφάλι στην άμμο, αν παραμείνουμε απαθείς και δεν οργανώσουμε την συλλογική μας αντίσταση.
H ΕΣΚ –ΟΤΕ απαιτεί από τις ηγεσίες της ΟΜΕ  και των σωματείων να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτα Δ.Σ και να πάρουν θέση.
Η ουδετερότητα τους σημαίνει ανοικτά στήριξη στην πράξη των στόχων της εργοδοσίας.

Είναι χρέος των εργαζομένων να τους δώσουμε την απάντηση

ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ «τους φρονίμους»

                                            ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Επισκέπτες