Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Νοε 2012

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ,
ΜΕ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΚ ΟΤΕΣυνάδελφοι , συναδέλφισσες
Στις 28 Νοέμβρη θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων ΕΥΑΕ. Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορούμε να πάμε τυπικά, χωρίς αξιοποίηση της πείρας από το συνδικαλιστικό κίνημα και τη στάση των εκλεγμένων στις Επιτροπές ΥΑΕ τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν στην πράξη οι βασικές εκτιμήσεις της ΕΣΚ ΟΤΕ – στις προηγούμενες εκλογές – για την αδράνεια και τον περιορισμό των ΕΥΑΕ σε ένα ρόλο παθητικό – συμβουλευτικό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων βγήκαν με ανακοινώσεις χωρίς να κοντράρουν τον εργοδότη για τις παραλείψεις του και τις πολλαπλές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής & ασφάλειας της εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει κανένας ανοιχτός απολογισμός και συζήτηση για τις συνθήκες που επικρατούν γενικά, τους κινδύνους από τα μονά συνεργεία – μονές βάρδιες, για τα εργατικά ατυχήματα, τον επαγγελματικό κίνδυνο και την υγεία των  εργαζομένων στην επιχείρηση. 

Η βασική αιτία για την κατάσταση αυτή – όπως και την αντίστοιχη στο συνδικαλιστικό κίνημα – είναι η πορεία της ταξικής συνεργασίας, η στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» της εταιρίας, η μη «διαταραχή» του κλίματος της εργασιακής ειρήνης.  Η χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας δεν είναι τυχαίο φαινόμενο. Έρχεται σαν απόρροια της γενικής επίθεσης της εργοδοσίας σε μισθούς – δικαιώματα – ωράρια κλπ, προκειμένου να υπηρετήσει τη βασική της επιδίωξη τη «μείωση του λειτουργικού κόστους». Οι συμπιεσμένες δαπάνες για μέσα ασφάλειας, τα μονά συνεργεία κλπ. είναι καρπός αυτής της επιδίωξης.
Σε συνθήκες μείωσης μισθών – δικαιωμάτων – εντατικοποίησης της εργασίας, έντασης της επίθεσης της εργοδοσίας, θα ήταν εγκληματικό σε βάρος μας, να βγάλουμε και πάλι ΕΥΑΕ άνευρες – άχρωμες – άοσμες .
Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε ΕΥΑΕ αγωνιστικές που δεν θα αφήσουνε σε ‘’χλωρό κλαρί’’ την εργοδοσία που δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια, προκειμένου να μη χαλάσουν το καλό κλίμα, τη βιτρίνα του «κοινωνικά υπεύθυνου» ΟΤΕ. Να μη ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τους χαμηλούς τόνους, τα ενιαία ψηφοδέλτια και τις βιαστικές και γρήγορες διαδικασίες της ΟΜΕ ΟΤΕ. Για μια ακόμη φορά – σε ακόμα πιο δύσκολες για τους εργαζόμενους συνθήκες – μεθοδεύουν την εκλογή των εκλεκτών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στις ΕΥΑΕ γιατί θέλουν τις ΕΥΑΕ τυπικά – γραφειοκρατικά – συμβουλευτικά όργανα χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις με τον εργοδότη.
Εμείς δεν κρυβόμαστε. Στα ενιαία ψηφοδέλτια εκλογής των ΕΥΑΕ υπάρχουν ΕΣΚίτες με θέση και άποψη για τα πράγματα, χωρίς φόβο και κούμπωμα απέναντι στον εργοδότη. Σας καλούμε να τους υπερψηφίσετε, να αλλάξετε την πορεία των ΕΥΑΕ να πάρουν ουσιαστικό – αγωνιστικό περιεχόμενο.

Επισκέπτες