Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Οκτ 2012

Η Χυδαιότητα, οι Ύβρεις, η Διαστρέβλωση των θέσεων της ΕΣΚ,
φανερώνουν την αδυναμία της ΑΣΕ να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας!
(με αφορμή μια… συνέντευξη)Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και πρόσφατα, σε μια συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ», τα στελέχη της ΑΣΕ ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ΕΣΚ ΟΤΕ με ψέματα – προσωπικές επιθέσεις – ασύστολη διαστρέβλωση των θέσεων μας. Μπορούν να είναι ‘’περήφανοι’’ για τη δουλειά που κάνουν γιατί σε συνδυασμό με τις κορώνες τους για «γερμανική κατοχή» (βλ. Deutche Telecom και Μέρκελ, λες και αν ο ΟΤΕ ήταν στα χέρια των Ελλήνων βιομηχάνων του ΣΕΒ τύπου Μάνεση ή Βγενόπουλου δεν θα εφάρμοζαν την ίδια αντεργατική πολιτική), δείχνουν πόσο καλά και συστηματικά δουλεύουν στη γραμμή του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και τις προσπάθειες αποτροπής της συσπείρωσης των εργαζομένων σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση. Η πολύχρονη συντροφιά τους στις συγκεντρώσεις, κι όχι μόνο, με τους συμβιβασμένους της ΓΣΕΕ και της ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει … φέρει καρπούς.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, στη μακριά της πορεία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, από τη συγκρότησή της μέχρι σήμερα, αναπτύσσει τη δράση της σε όλους τους τομείς στη βάση αρχών του συνεπούς συνδικαλιστικού κινήματος, στη γραμμή της ταξικής πάλης. Η αξιοπρέπεια, η έντιμη αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις και δράση – χωρίς στρεβλώσεις και συκοφαντίες – είναι ο δικός μας δρόμος, από τον οποίο ποτέ δεν ξεστρατίσαμε όσο και να προκληθήκαμε σε όλη αυτή τη μακρόχρονη πορεία. Η ΕΣΚ- ΟΤΕ παλεύει, από κάθε δυνατή θέση, κόντρα σε κάθε μέτρο και πολιτική που υπονομεύει το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων.
Τίποτα δεν χαρίζουμε σε κανένα. Όποια θέση ευθύνης έχουμε στο κίνημα δεν είναι παραχώρηση της μιας ή της άλλης παράταξης, αλλά δικαίωμα που στηρίζεται στη δύναμή που μας δίνουν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Έχουμε κριτήριο αγωνιστικό - ταξικό με το οποίο τοποθετούμαστε στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν είναι «κλιμακόμετρο» αγωνιστικότητας η συμπόρευση, η ψήφιση των προτάσεων της ΑΣΕ. Όσο για τα περί αποκλεισμού τους κλπ, σε ότι μας αφορά, τα επιστρέφουμε σαν συκοφαντικά και απαράδεκτα. Ας εξηγήσουν οι ίδιοι γιατί, αφού μας στολίζουν με τόσα κοσμητικά επίθετα (εργατοπατέρες, καρεκλοκένταυρους, ξεπερασμένους κλπ), επιζητούν διακαώς τη συνεργασία και τη συμπόρευση μαζί μας.
Οι δυνάμεις που συγκροτούν την ΑΣΕ, χρόνια τώρα έχουν επιλέξει συνειδητά τη συστηματική διαστρέβλωση των θέσεών μας, το ψέμα, τις προσωπικές επιθέσεις και τη συκοφαντία, προκειμένου να αποδυναμώσουν την ΕΣΚ ΟΤΕ και να πάρουν ορισμένους ψήφους παραπάνω. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι ο καθένας βγάζει αυτό που έχει μέσα του, όσο κι αν το ντύνει με την πιο αγωνιστική, υπερεπαναστατική φρασεολογία. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι γεννήτορες της παράταξης αυτής – στο ξεκίνημά της συμπεριλαμβάνονταν κι ορισμένοι από το δικό μας χώρο – ποτέ δεν απέβαλαν το «πρώην», το μίσος και τη χολή για το χώρο προέλευσής τους. Χώρο μέσα στον οποίο δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν γιατί θέλουν κότσια κι μεγάλη αντοχή οι δυσκολίες της ταξικής πάλης.
Συνάδελφοι της ΑΣΕ, μπορείτε να συνεχίσετε σε αυτή τη δίχως όρια κατρακύλα. Μπορείτε να συνεχίσετε τις ύβρεις, τις συκοφαντίες σε βάρος μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο που έχουμε επιλέξει δεκαετίες τώρα, το δρόμο της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης στη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. Το δρόμο του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Ο ορίζοντάς μας δεν είναι στενός κι αδιέξοδος - σαν τον δικό σας-, ξεπερνάει το σήμερα με ρεαλιστική προοπτική. Αγωνιζόμαστε και για ένα αύριο που οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν.
 Ο καθείς εφ ώ ετάχθη….

Επισκέπτες