19 Οκτ 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣΣυνάδελφοι , Συναδέλφισσες
Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, παρά και ενάντια στους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης και την ασύστολη προπαγάνδα για δήθεν αναποτελεσματικότητα των αγώνων, κόντρα στο κλίμα της ηττοπάθειας της ΟΜΕ ΟΤΕ. Να το επαναλάβουμε ακόμα μια φορά. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες. Οι αγώνες έχουν θυσίες που όμως δεν συγκρίνονται με τις δίχως τέλος θυσίες της υποταγής ή ανοχής στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ήταν μεγαλειώδεις. Αυτό δείχνει ότι δυναμώνει η συσπείρωση στην ταξική γραμμή πάλης. Όλο και περισσότερο εργαζόμενοι  πείθονται από την ίδια τους την πείρα και γυρίζουν την πλάτη στην υποταγή, το συμβιβασμό και τον « κοινωνικό εταιρισμό» των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και των… «αριστερών επαναστατών» τύπου ΑΣΕ. Η ΕΣΚ μετέφερε όσο μπορούσε πιο πλατιά  το μήνυμα του αγώνα, της ανυπακοής,  συζήτησε με τους εργαζόμενους, προσπάθησε να ζωντανέψουν οι χώροι δουλειάς κόντρα στη συνειδητή σιωπή των «εταίρων», στο άσχημο κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι δυνάμεις της υποταγής. 
Η ΕΣΚ ΟΤΕ στιγματίζει και καταδικάζει τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΑΣΕ). Για αυτούς δεν υπάρχει κεφάλαιο, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Αναφέρονται, επικεντρώνουν σε πρόσωπα ( τρόικα, ΜΕΡΚΕΛ, πρόεδρο, γραμματέα κ.λ.π) ή σε μια μορφή διαχείρισης της κρίσης π.χ. νεοφιλελευθερισμό, για να  θολώσουν τη σκέψη μας και να συσκοτίσουν τις αιτίες και τους ωφελημένους αυτής της αντιδραστικής πολιτικής..
Η Διοίκηση και τα τσιράκια της – υψηλών βαθμών και παρακάτω –έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν την απεργία με τα υψηλά σε αριθμό ποσοστά ασφαλείας να δουλεύουν κανονικά και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να αξιοποιηθεί κατά της απεργίας. Επισημαίνουμε τις μεγάλες ευθύνες αυτών, από πάνω μέχρι κάτω, που καλούν τους εργαζόμενους την επόμενη ημέρα, να φέρουν σε  πέρας - με παραβίαση ωραρίου, εντατικοποίηση κλπ. – όσα δεν έγιναν την ημέρα της απεργίας.
Η απεργία έχει συνέπειες για τον εργοδότη, γι’ αυτό άλλωστε την πολεμά. Καμία  νομιμοποίηση δεν υπάρχει για όσα πράττει την επόμενη σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό σε τίποτα δεν μειώνει τις ευθύνες της ηγεσίας της ΟΜΕ, ΠΕΤ, ΠΑΣΕ, ΕΕΤΕ για την ανοχή που έδειξαν ακόμα μια φορά σε μέρα απεργίας. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για κανένα. Όταν προκηρύσσεις μία απεργία και δεν κάνεις τίποτε για την επιτυχία της, τότε εντείνεις την απογοήτευση, τη θεωρία της αναποτελεσματικότητας, ρίχνεις στην ουσία νερό στο μύλο της εργοδοσίας.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια καμίας αναμονής, είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχεια του αγώνα, η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς πανελλαδικά χωρίς σταματημό. Ο ΟΤΕ δεν έχει «δώρα» για κανένα εργαζόμενο. Όσα προωθεί – μέσα στα υπάρχοντα αντεργατικά πλαίσια – τα συμφέροντα της κερδοφορίας του υπηρετούν. Να ξεπεράσουμε δισταγμούς, φοβίες, αναστολές και να προετοιμάσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Ο ορίζοντας της πάλης που καλούμε δεν είναι κοντόφθαλμος. Έχει στέρεα προοπτική το μπλόκο στα βάρβαρα μέτρα, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε. απ’ το βραχνά της πτώχευσης, του χρέους, της φτώχειας.

Επισκέπτες