Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

8 Οκτ 2012

ΠΑΜΕ : ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!Προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης

Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας προχωρά σε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης. Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Καταργεί τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, τσακίζει το 5θήμερο - 8ωρο, χτυπάει την Κυριακάτικη αργία, καταργεί στην ουσία τη βάση υπολογισμού των κλαδικών συμβάσεων και όσα επιδόματα βασίζονται στον κατώτερο μισθό. Σχεδιάζει να επιβάλλει μισθούς και μεροκάματα 400 – 500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.

Τα μέτρα πτώχευσης του λαού δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε είναι για το καλό της χώρας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα όπως και τα προηγούμενα έχουν κερδισμένους τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τη μεγαλοεργοδοσία. Είναι μέτρα για να στηριχθεί και να αυξηθεί η  κερδοφορία τους. Είναι ένα ακόμη δώρο στη μεγάλη εργοδοσία, ικανοποιούν πάγια αιτήματά της.

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη σκλαβιά.

Να μη σκύψουμε το κεφάλι!
Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες τη μέρα χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.


Η ΕΕ του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να απαντήσουν άμεσα με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στις 18 Οκτώβρη.Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑΕπισκέπτες