Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Οκτ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 Οκτώβρη.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Δεν πάει άλλο. Τσακίζουν τη ζωή μας.

Μπορούμε να μετράμε απώλειες και να μένουμε αδρανείς με τη μια ή την άλλη δικαιολογία ;
Τα όσα φορτώνονται στις πλάτες μας ούτε τελευταία είναι, ούτε προσωρινά. Αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Δ.Ν.Τ.
Αυτοί είναι η περίφημη «τρόικα» και όχι κάποιοι απλοί υπάλληλοι, όπως διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια που τους υπηρετούν, για να σπέρνουν, να συντηρούν αυταπάτες και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, ότι μία άλλη «χρηστή διαχείριση», ένα άλλο μίγμα πολιτικής μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας. Ότι μπορεί να αγανακτούν αλλά να παραμένουν σκυφτοί και αμέτοχοι στους αγώνες που γίνονται.

Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξαν εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Σ.Σ.Ε, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Η Διοίκηση του ΟΤΕ υπήρξε πάντα πρωτοπόρος και πιλότος στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών              (κατάργηση της μονιμότητας, των επιδομάτων για τους νέους, τις προσλήψεις στην OTEPLUS, e-VALUEμε τους μισθούς των 240 και 580 ευρώ), τη μείωση των μισθών κατά 12%. Το ίδιο επιχειρεί και τώρα.
 Αξιοποιεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να επιβάλλει το νέο ωράριο στα  καταστήματα. Την αναδιοργάνωση με την εντατικοποίηση της εργασίας, την αυτασφάλιση, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και όλα τα εκβιαστικά διλήμματα των νέων μέτρων, για να οδηγήσει 1650 εργαζόμενους στην αποδοχή των προγραμμάτων εξόδου αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το ρίσκο να μείνουν χωρίς μισθό, ασφάλιση και σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Στόχος, είναι να μειώσει τις θέσεις εργασίας, το μισθολογικό κόστος και το κοστολογικό μοντέλο της ΕΕΤΤ, για να αυξήσει τα έσοδά του και τα κέρδη του.
Η «ενότητα», για την οποία κόπτονται οι δυνάμεις του συμβιβασμού σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΜΕ, δεν είναι έννοια αφηρημένη, άδειο πουκάμισο χωρίς περιεχόμενο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ενότητα απέναντι σε ποιον και για ποιο σκοπό;  Εμείς μιλάμε καθαρά χωρίς μισόλογα και κολακείες 

  • Θέλουμε ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην αδηφάγα εργοδοσία, τους νόμους, το κράτος της. Ενότητα που δεν θα αποδέχεται ότι πρέπει να πληρώσει ο εργατόκοσμος την κρίση των καπιταλιστών, ενότητα που προωθεί τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης- αντιλαϊκής πολιτικής. 
  • Δεν θέλουμε την ενότητα που μας φέρνει στην αγκαλιά της εργοδοσίας, που οδηγεί την εργατική τάξη στη λαιμητόμο του "κοινωνικού διαλόγου". Την ενότητα που ρίχνει νερό στο μύλο της ανταγωνιστικότητας  και των  κερδών των μεγάλων συμφερόντων και μας οδηγεί στο γκρεμό!
Όλοι οι εργαζόμενοι κι ο καθένας ξεχωριστά, έχουμε ευθύνη μπροστά στα δύσκολα  να περιφρονήσουμε τις σειρήνες της υποταγής που τραγουδάνε … ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Η δύναμη του αγώνα δεν είναι μόνο στη μορφή ή στη διάρκειά του, αλλά και στο περιεχόμενό του, τα αιτήματα και τον προσανατολισμό. Οι αγώνες δεν γίνονται για να αλλάξει τιμονιέρης στο κυβερνητικό καράβι αλλά για να εμποδίσουμε τα μέτρα, να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και να βάλουμε πλώρη για την εργατική – λαϊκή εξουσία.  
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 
ΣΤΙΣ 10.30 π.μ

Επισκέπτες