Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Σεπ 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣεπτέμβρηΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ   ΜΕΣΑΙΩΝΑ…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με τα νέα μέτρα επιχειρούν να επιβάλλουν ξανά υποχρεωτικά 6μερη εργασία. Μιλούν για 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, 78 ώρες τη βδομάδα. Κόβουν ξανά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Ταυτόχρονα 1,5 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται στην ανεργία. Η Ελλάδα έχει την πρωτιά στην ανεργία των νέων με ποσοστό 53,8% ! Στην υγεία η κατάσταση είναι τραγική με σύμπτυξη τμημάτων – κλινικών, κλείσιμο νοσοκομείων, με τα παιδιά να μένουν χωρίς εμβόλια και τα σχολεία με μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές και χιλιάδες παιδιά να μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Οι συνταξιούχοι συνθλίβονται από τις συνεχείς περικοπές και τα Αμεα πληρώνουν πανάκριβα τις αναγκαίες υπηρεσίες που η συγκυβέρνηση πετσοκόβει. Τα φαινόμενα του υποσιτισμού, των αυτοκτονιών, των ψυχικών ασθενειών απλώνονται όλο και περισσότερο.
 …Λένε να κάνουμε και άλλες θυσίες, είναι απαραίτητες, για να παραμείνουμε στο ευρώ και την Ε.Ε. Όμως  η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και το Ευρώ και οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις  κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , της συγκυβέρνησης  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ, με τη συνδρομή και των  άλλων δυνάμεων  του Ευρωμονόδρομου μας έφεραν εδώ.
Όλα αυτά γίνονται για να στηριχθούν τα μεγάλα συμφέροντα και οι κεφαλαιοκράτες δανειστές. Η επίθεση είναι ολομέτωπη και ολόπλευρη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη με ή χωρίς μνημόνια, γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η Ε.Ε, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, θα επιτεθούν ακόμα πιο άγρια στο εισόδημα και σε ότι απόμεινε από κατακτήσεις, δεν έχουν άλλη επιλογή στα πλαίσια του κυνηγητού για την ανταγωνιστικότητα. Οι πολιτικές αυτές δεν διορθώνονται με άλλη «αριστερή» διαχείριση, αλλά μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και η ΔΗΜΑΡ χτες.
Ή τις υπηρετείς ή τις ανατρέπεις.
Ας σκεφτούμε: από τότε που ξέσπασε η κρίση εδώ και 3 χρόνια  μας ζητούν να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή και πολλές θυσίες. Με τόσες θυσίες και υπομονή ταΐστηκε το κτήνος του Κεφαλαίου και δεν χόρτασε…
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ  ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ !
Από κούρεμα σε κούρεμα το πάνε και με το φόβο της χρεοκοπίας… ενώ εμείς έχουμε ήδη χρεοκοπήσει. Χρεοκοπήσαμε σε έναν πλούσιο τόπο που έχει και τις δυνατότητες και τα μέσα να μπορεί να ταΐσει το λαό του.
Γιατί εμείς να παράγουμε τον πλούτο και να τον χαίρονται μια χούφτα πλουτοκράτες ;
Όλοι αυτοί, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες από το ξεζούμισμά μας έχουν  600 δις ευρώ στην Ελβετία ! Με κοντά στα 200 δισ . ευρώ μπούκωσαν τις τράπεζες κι ακόμα συνεχίζουν …
Όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι τα τελευταία ούτε και προσωρινά (τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι), πολύ περισσότερο δεν παίρνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, όπως διατυμπανίζουν οι της συγκυβέρνησης ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Είναι μέτρα για να στηριχθεί το Κεφάλαιο. Μειώνουν την εργατική δύναμη είτε με τη μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις είτε με τη αύξηση των ημερών και των ωρών εργασίας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Υπάρχει διέξοδος.
·         Κανείς μόνος του. Κανείς δε θα γλυτώσει ούτε με την έξοδο από τον ΟΤΕ.
·         Ξεσηκωμός παντού. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης, όλοι μαζί παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων στα χέρια μας.
·         Με οργανωμένο ασυμβίβαστο μαζικό αγώνα ενάντια στις αιτίες και στους υπεύθυνους που μας έφεραν εδώ. Κηρύττουμε ασίγαστο πόλεμο στους εργοδότες που μας θέλουν απλά εργαλεία για την κερδοφορία  των εταιριών του Ομίλου ΟΤΕ. Κόστος είναι αυτοί και τα τσιράκια τους  κι όχι εμείς που παράγουμε τον πλούτο . 
·         Όμως και ανατροπή και σύγκρουση και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, την ΟΜΕ – ΟΤΕ, τα σωματεία,  που χρόνια τώρα καλλιεργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους για τα σκληρά μέτρα των 2 μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων,  επιλέγοντας τους «κοινωνικούς διαλόγους» και την ταξική συνεργασία.

Κανένας μόνος του στη θύελλα, όλοι για έναν και ένας για όλους.
Δύο δρόμοι υπάρχουν ή υποταγή και εξαθλίωση ή  αγώνας και επιβίωση.
 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 Σεπτέμβρη
Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 10.30 π.μ.

Επισκέπτες