Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Αυγ 2012

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ παράλληλα με την φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, τα 11.6 δις ευρώ που θα εξοντώσουν το λαό, ετοιμάζει και νέα επίθεση, φέρνοντας νέο φορολογικό νόμο, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
 Σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προετοιμάζοντας και νέα μείωση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Παράλληλα ετοιμάζει κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, νέα χαράτσια στη μικρή ιδιοκτησία, αύξηση της  φορολογίας στο πετρέλαιο και δηλώνει συνέχεια σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.
 Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών δεν επιτρέπουν καμία εφησύχαση, καμία αναμονή. 
Η  φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, που δεν μπορούν να πληρώσουν. Δραματική είναι η κατάσταση των ανέργων που με βάση τα τεκμήρια, αν έχουν ένα σπίτι ή και ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν, όπως και υπερχρεωμένες οικογένειες που ενώ δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο, τους έρχεται τώρα και το ραβασάκι της εφορίας.

Συνάδελφοι, ες

Η αγανάκτηση για όλα αυτά πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς  με μαζικοποίηση των σωματείων, αλλά και στις γειτονιές με όλες τις μορφές και με δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούμε σε αδιέξοδο καθώς δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε. Η διέξοδος είναι η συμμετοχή στον αγώνα,

Αυτό που μας ταιριάζει είναι ο αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά.

Να συμβάλλουμε σε κίνημα αντίστασης. Μαζικό κίνημα πίεσης με βάση τα αιτήματα στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση. Το ίδιο και στη γειτονιά, με όλες τις μορφές, Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη φοροληστεία και σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Να πληρώσει  η πλουτοκρατία.

Παλεύουμε  μαζί  εργατοϋπάλληλοι,  αυτοαπασχολούμενοι,  μικρομαγαζάτορες, αγρότες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·                     Αύξηση  του  αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
·                     Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
·                     Άμεσα την πλήρη απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ (δηλαδή οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί που προκύπτει είτε από τα τεκμήρια διαβίωσης είτε από το ελάχιστο εισόδημα τους.
·                     Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
·                     Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
·                     Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια
·                     Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
·                     Κατάργηση κάθε φοροαπαλλαγής του μεγάλου κεφαλαίου από τον ΕΦΚ στα καύσιμα και από τον ΦΠΑ στην Τροφοδοσία Πλοίων.
·                     Κατάργηση της κάθε είδους φόρο – ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου (φόρος εισοδήματος, φόρος υπεραξίας, φόρος κληρονομιάς, φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου, κ.α.)
·                     Αύξηση άμεσα του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος του μεγάλου κεφαλαίου τουλάχιστον στο 45%.
·                     Κατάργηση κάθε ειδικής ευνοϊκής φορολόγησης του Τραπεζικού κεφαλαίου.
·                     Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Επισκέπτες