Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Αυγ 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση

κ. Υπουργέ,

53.000 παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών. Αρκετοί  γονείς δεν πήγαν να κάνουν αίτηση γιατί οι προϋποθέσεις που έβαλε η ΕΕΤΑ ήταν απαγορευτικές. Αυτό δείχνει ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες.
Πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν έξω απ’ τους παιδικούς σταθμούς γιατί πολλοί κλείνουν. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων  και το κλείσιμο σταθμών δημιουργούν τραγικό αδιέξοδο στους γονείς. Από την άλλη είναι απαράδεκτη η λύση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή η σύσταση εταιριών από ανέργους, που προωθούν οι δήμαρχοι. Είναι εγκληματική η στάση του Υπουργείου που ζητάει να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ανά παιδί.
Τα συνδικάτα που υπογράφουμε, θα πραγματοποιήσουμε την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 7 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας σε σας.
Κ. Υπουργέ,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                                Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
·                                Να καταργηθούν τώρα  τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών που σε σειρά δήμων έχει καταργηθεί ή απειλείται με κατάργηση καθώς και η ποιότητα του διαιτολογίου. Nα μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν!
·                                 Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός στους δήμους. Nα γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρ' ότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει στους παιδικούς σταθμούς.
·                                 Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι' αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτηρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
·                                 Να μπουν μπροστά όλες οι διαδικασίες για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, για σύγχρονες κτιριακές υποδομές, με έμφαση και προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές.
·                                 Να ενταχτούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος.
·                                 Καμιά απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν με άμεσο τρόπο οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν.
TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
 1. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
 2. ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
 3. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
 4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ " Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"
 5. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
 6. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
 7. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΕΡΜΑΤΟΣ
 8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΠΟΤΩΝ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
 10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 11. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
 12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 13. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 14. ΕΝΩΣΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ
 15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
 17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - " ΒΥΡΩΝ "
 19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΟΙΚΩΝ ΕΥΓΗΡΙΑΣ-ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΩΝ -ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ
 20. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
 21. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 22. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
 23. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
 24. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επισκέπτες