Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Αυγ 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

  Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ  ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Παρά τη συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ, χάριν της εξυπηρέτησης των πολιτικών των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, όλα δείχνουν ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει όχι μόνο στην ΕΛΛΑΔΑ, αλλά σε όλη την Ε.Ε. Η κρίση είναι αυτή που οδήγησε στο μνημόνιο κι όχι το περιβόητο «χρέος» όπως βολεύει τις δυνάμεις αυτές για να αθωώνουν τις πολιτικές τους.
Σε όλες τις χώρες της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, τα βάρη της κρίσης φορτώνονται – με ή χωρίς μνημόνιο - στους εργαζόμενους. Το κεφάλαιο ενισχύεται πολύμορφα και με ‘’ζωντανό χρήμα’’ και με τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ( μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, υγεία, παιδεία κ.λ.π) . Η φτώχεια απλώνεται και τα «κόκκινα» δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2011 ξεπέρασαν το 1 τρισ. ευρώ.
Στο «μικρόκοσμο» του ομίλου ΟΤΕ, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι στον κόσμο τους και στις ‘’διαβουλεύσεις’’ με την εργοδοσία, η οποία τελικά εφαρμόζει μονομερώς τις δικές της αποφάσεις. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν άσφαιρα πυρά, για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους και σαν αξιωματική αντιπολίτευση, μπροστά στο γιουρούσι ενάντια στο λαό. Κάθε ελπίδα και προσδοκία για θετικές λύσεις από τη μεριά τους και στα σωματεία είναι μάταιη. Είναι ανάγκη να παραμεριστούν, αποτελούν εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, κινούμενοι στον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συνεργασία της μαμάς ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Στην αντίπερα όχθη, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μέτωπα πάλης, στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους (απλήρωτη εργασία, απολύσεις, χτύπημα συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών κλπ.). Στα κοινωνικά ζητήματα που καίνε χιλιάδες εργατικές οικογένειες, νέα ζευγάρια κλπ. επίσης ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ, βλέπε παρέμβαση για Υγεία,  παιδικούς σταθμούς, όπου η αντιλαϊκή πολιτική πετάει έξω 53.000 παιδιά.
Τα νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 11,5 δισ. ευρώ – που θα εξαγγελθούν μέσα στις επόμενες ημέρες – θα αποτελέσουν ένα νέο συντριπτικό κτύπημα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους κι αγρότες. Όλα αυτά είναι μπροστά μας, δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δύο επιλογές έχουμε: ή να υποταχτούμε – αποδεχτούμε να πληρώσουμε για το κεφάλαιο ή να αντισταθούμε – οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Η δεύτερη επιλογή που εμείς υιοθετούμε και σας προτείνουμε να ακολουθήσετε δεν είναι εύκολος δρόμος είναι όμως αναγκαίος. Για μια ακόμη φορά καλούμαστε σαν εργαζόμενοι να πληρώσουμε τις παροχές στο κεφάλαιο. Οι δραματικές περικοπές στην υγεία θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας, κινδυνεύει πλέον το ίδιο το δικαίωμα στη σύνταξη.
Η κυρίαρχη προπαγάνδα ‘’χρυσώνει’’ το χάπι με την πληρωμή σε δόσεις κι άλλα παρόμοια. Αυτές οι «επιλογές» αποσκοπούν στο να μαθαίνουμε να διαλέγουμε πάντα μεταξύ «λύσεων» εξίσου οδυνηρών για εμάς.  Να απαντήσουμε άμεσα με συνελεύσεις εργαζομένων σε τόπους δουλειάς, με αποφάσεις καταδίκης των μέτρων  - της αντιλαϊκής πολιτικής, με εκλογή επιτροπών αγώνα.
 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ
 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ
ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Επισκέπτες