3 Ιουλ 2012

ΛΕΜΕ OXI ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του 7ώρου, στις Διευθύνσεις Πληροφορικής παρατηρούνται πολλά και ανησυχητικά φαινόμενα αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης των εργαζόμενων εκ μέρους των προϊσταμένων τους.
Απαιτούν, σχεδόν, καθημερινά από τους συναδέλφους να δουλεύουν πέρα από το ωράριο (7ώρο για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, 8ώρο για τους εργαζόμενους σε θυγατρικές) δίχως πληρωμή υπερωριών. Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να δουλέψουν, κάποιες φορές ακόμα και μέχρι ή και μετά τα μεσάνυχτα, με τη δικαιολογία είτε ότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αν η εφαρμογή στην οποία εμπλέκονται παρουσιάζει προβλήματα είτε επειδή πρέπει να επιτευχθεί κάποιος στόχος που έθεσε το management.
Η άρνηση ορισμένων συναδέλφων να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες έχει ως αποτέλεσμα να εξαπολύονται με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, απειλές απολύσεων με σχήματα λόγου όπως «όποιος δεν συμφωνεί με την κατεύθυνση του λεωφορείου θα κατέβει» ή και με ποιο άμεσο τρόπο όπως «αναμένουμε τα νέα εργαλεία του HR που θα μας λύσουν τα χέρια».
Οι απειλές αυτές, που αφορούν όλους τους εργαζομένους και κυρίως τους εργαζόμενους στις θυγατρικές, συνδυαζόμενες με το γενικότερο κλίμα εκφοβισμού που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση, λειτουργούν τρομοκρατικά με στόχο την καθυπόταξη τους. Μάλιστα, οι απειλές εκτοξεύονται σε κλίμα έντασης και σε ιδιαίτερα αυξημένο τόνο από ανθρώπους το ωράριο των οποίων ξεκινά πολύ συχνά στις 11.00.
Βλέπουμε, ότι μετά τις υπαμειβόμενες μορφές υπερωριακής εργασίας όπως το stand by, η εταιρία επιδιώκει την πολύωρη απλήρωτη υπερωριακή εργασία επικαλούμενη είτε τον «επαγγελματισμό» των συναδέλφων, είτε το φόβο των απολύσεων.
Οι συνέπειες από την υπογραφή της νέας, επαίσχυντης, ΣΣΕ μέσω της οποίας η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι κόστος για την εταιρία, δεν θα πρέπει να φορτωθούν περαιτέρω στις πλάτες μας.
Η διοίκηση της εταιρίας, με την ανοχή της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ, επιδιώκει και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Δηλαδή, και να καρπώνεται το κέρδος από την εξοικονόμηση που προέκυψε από τη μείωση των μισθών αλλά και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο 8 αλλά και ακόμα περισσότερες ώρες απλήρωτοι.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους ότι δεν είμαστε κόστος αλλά παραγωγοί του πλούτου. Η τεράστια αύξηση κερδών του 1ου τριμήνου το αποδεικνύει.

Για αυτό σας καλούμε:

  • Στην πιστή τήρηση του ωραρίου που προβλέπεται από τη σχέση εργασίας που έχετε με την εταιρία στην οποία έχετε ενταχθεί.
  • Σε συλλογική αντίδραση σε όλους εκείνους που προσπαθούν είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
  • Σε οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς σε ταξική κατεύθυνση με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Διεκδικούμε:
  • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ, στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ, για όλους τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους, χωρίς μείωση μισθών και διαχωρισμούς.

Επισκέπτες