Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Ιουν 2012

Για την ενημέρωση των ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

ως ΕΣΚ-ΟΤΕ  θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της πλειοψηφίας του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ να μεταβιβάζει την ευθύνη των αποφάσεων του στις Τοπικές Διοικούσες Επιτροπές, στέλνοντας σας την επιστολή στις 22/6/2012. Αποφάσεις που όφειλε ως Σύλλογος να έχει πάρει και δεν πήρε.
Αλλά ούτε και να διατυπώνει πρόταση-πλαίσιο, παρά μόνο να σας μεταφέρει την τελική πρόταση της Διοίκησης  που έχει να κάνει με την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στη λειτουργία των Καταστημάτων.                                                                                             

Δεν αποδεχόμαστε και ούτε εσείς πρέπει να δεχτείτε το τελεσίγραφο της τελικής πρότασης της Διοίκησης για το ωράριο των Καταστημάτων με το σκεπτικό ότι «κάθε εργαζόμενος θα εργάζεται μια φορά την εβδομάδα σπαστό ωράριο» …αν κάτι τέτοιο ισχύσει σήμερα για έναν εργαζόμενο και φαίνεται απλό και λογικό   , αύριο που θα εφαρμόσουν, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και θα ισχύσει για όλους, θα είναι τραγικό. Όσο η κρίση βαθαίνει οι εργοδότες του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και ο ΟΤΕ  θα απαιτήσουν όλο και φθηνότερους εργαζόμενους ,προκειμένου να διαφυλάξουν την κερδοφορία τους.

Οι  τακτικισμοί της διολίσθησης των αποφάσεων του Συλλόγου, για το θέμα του ωραρίου, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του, που ισχύει  το τελευταίο 6μηνο.
Η μεταβίβαση του θέματος από το Σύλλογο στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και αντίστροφα- και τώρα στις Τ.Δ.Επιτροπές- είναι πρακτική που βοηθά την Διοίκηση ΟΤΕ, να πάρει το χρόνο της και να επιβάλλει χωρίς καμία αντίδραση την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  ΟΤΙ:   

Δεν πάρθηκε καμία απόφαση στο τελευταίο Δ.Σ του Συλλόγου 27-4-2012, για το ωράριο των καταστημάτων
 
Δεν αποδέχθηκαν την πρότασή μας να συμμετέχουμε διαπαραταξιακά στις όποιες συναντήσεις με την Διοίκηση.

Δεν είχαμε ουσιαστική ενημέρωση για τις συναντήσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου.

Δεν έχει συγκληθεί, έστω και έκτακτα Δ.Σ στον ΠΑΣΕ εδώ και 2 μήνες, για μια σειρά ζητημάτων –και για το ωράριο- που αφορούν τους εργαζόμενους και πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

Οι θέσεις της ΕΣΚ-ΟΤΕ είναι γνωστές και συγκεκριμένες. Το ζήτημα της εφαρμογής του σπαστού ωραρίου μας αφορά όλους και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Η λειτουργία των Καταστημάτων δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε βάρος των δικαιωμάτων των Εργαζομένων. 
Εφαρμογή -7ώρου-συνεχούς ωραρίου (πρωινή-απογευματινή βάρδια)
Όχι στο σπαστό ωράριο που ανοίγει την «πόρτα» στις ελαστικές μορφές εργασίας.
      
ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ… ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ  «ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ».
                                                                                          
                                        


Υ.Γ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις θέσεις της ΕΣΚ-ΟΤΕ , στο τελευταίο ΔΣ του ΠΑΣΕ, με την επισύναψη της ανακοίνωσης μας 30/4/2012.

Επισκέπτες