Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Απρ 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιτίθεται ακόμα και τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές σε αγαστή συνεργασία με τους εργοδότες σε όλους τους κλάδους, αξιοποιώντας κάθε αντεργατικό όπλο που τους έχει «χαρισθεί» για να χτυπηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με πρώτο στην επίθεση , το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το τσάκισμα των μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, ώστε να μπορούν έτσι οι εργοδότες μειώνοντας την εργατική δύναμη να ενισχύσουν τα κέρδη τους.
Την ίδια στιγμή οι επιδιώξεις της διοίκησης ΟΤΕ να πάρει πίσω όσα μπορεί από τους εργαζόμενους , είναι γεγονός. Παράλληλα προετοιμάζει την επίθεσή της σύμφωνα και με τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα έρθουν τον Ιούνιο και είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα από Κυβέρνηση και Ε.Ε. Όλοι μαζί συμφωνούν «στη μεγαλύτερη μείωση του εργατικού κόστους»!!!
Στον ΟΤΕ ανοίγονται μπροστά μας μια σειρά ζητήματα όπως είναι : οι επιπτώσεις από τις νομοθετικές ρυθμίσεις στους μισθούς μας, οι αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία μετά «το κούρεμα», η άγρια εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων της Οteplus, το ωράριο των καταστημάτων, η μείωση του προσωπικού, καθώς και πολλά ακόμα.
Παρ’ όλα αυτά οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία στον ΠΑΣΕ επιλέγουν το «διάλογο» με τη διοίκηση ΟΤΕ και την «στάση αναμονής» σε θέματα που μας αφορούν, όπως το ωράριο των καταστημάτων, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά  παρελκυστικά και επιζήμια, παραπέμποντας από τον ΠΑΣΕ στην ΟΜΕ, στην διοίκηση…και πάλι από την αρχή.
Έτσι με την στάση τους στο τελευταίο συμβούλιο του ΠΑΣΕ απέδειξαν ότι δε θέλουν και δε μπορούν να υπερασπίσουν δικαιώματα εργαζομένων. ‘Όταν  τους θέσαμε δύο κύρια ζητήματα δηλαδή:

α) Για τις 800 προσλήψεις της Oteplus, με μεικτές αποδοχές για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που για το 4ωρο η αμοιβή είναι 255 ευρώ και για το 6ωρο 380 ευρώ  το μήνα, να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ και να υπογράψουν ΣΣΕ σαν ΠΑΣΕ για ένταξή τους στο 1ο.μ. κ  της ΣΣΕ του ΟΤΕ. - ως πρωτοβάθμιο σωματείο που μπορεί να τους καλύψει σύμφωνα και με απόφ. του Αρείου Πάγου – Η απάντηση ήταν :
ότι αυτό το έχει αναλάβει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και εμείς δεν παρεμβαίνουμε…. και

β) το κυλιόμενο σπαστό ωράριο που θέλει να εφαρμόσει η διοίκηση, και που στους σχεδόν 4 μήνες ο ΠΑΣΕ ακύρωσε τις περιορισμένες σε έκταση και περιεχόμενο 3ωρες απογευματινές στάσεις εργασίας, εξαιτίας του «διαλόγου» με τη διοίκηση. Όταν και εδώ θέσαμε θέμα να πάρουμε απόφαση ως Δ.Σ του συλλόγου και να πούμε: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΠΑΣΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, και ότι η όποια  μονή προσέλευση, που δήθεν αποπροσανατολιστικά αναφέρεται, είναι η φάκα… για την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας από τον εργοδότη!!!!

Η απάντηση και εδώ ήταν: ότι συνολικά θα δει η ΟΜΕ το θέμα  του σπαστού ωραρίου με άλλα ζητήματα μαζί…..

Τα σχόλια περισσεύουν……Σας καλούμε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, των πολιτικών τους φορέων,  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ προειδοποιεί:

Μέσα στον Ιούνιο  θα ξεκινήσει η διαδικασία να αφαιρεθούν από 11,5 δις ευρώ ως 14,5 δις ευρώ από τον λαό και τους εργαζόμενους που ως τώρα έχασαν αλλά  έδειξαν μια αντοχή…

Συνάδελφοι, πρέπει να σημάνει παντού συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, παλιοί και νέοι στην oteplus , να οργανώσουμε να συντονίσουμε την πάλη μας σαν μια γροθιά ενάντια στα σχέδια και στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Η επίθεση που ξεδιπλώνει η εργοδοσία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές. Έρχεται ισοπέδωση.
Σας καλούμε να αποκρούσουμε τα άγρια αντεργατικά μέτρα που χαρίζει σήμερα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η αυριανή κυβέρνηση όποια και αν είναι, στην εργοδοσία.
                         Με ένα πανίσχυρο εργατικό κίνημα με την ΕΣΚ με το ΣΕΤΗΠ, με το ΠΑ.ΜΕ.
Να κάνουμε βήματα εμπρός, αντεπίθεσης ετοιμότητας και αποφασιστικότητας και με την ψήφο μας στις εκλογές. Να χαράξουμε πορεία για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Τη μόνη ελπίδα για τα λαϊκά στρώματα και τη λαϊκή οικογένεια
Ποτέ δε μας χαρίστηκε τίποτα χωρίς αγώνες.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!!!

Επισκέπτες