Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Μαρ 2012

OXI ΣΤΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !

Μέσα στις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εργοδοσία στον ΟΤΕ είναι σε πλήρη κινητοποίηση για την υλοποίηση των δικών της σχεδίων: «σπαστό ωράριο», παραπέρα  μείωση των μισθών, νέες νόρμες – εντατικοποίηση της δουλειάς – εφαρμογή WFM, απολύσεις κλπ.

Το περιβόητο «αξιολόγιο» δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα εργαλείο του εργοδότη για την εξυπηρέτηση των δικών του στόχων και επιδιώξεων. Τα όσα το συνοδεύουν είναι στάχτη στα μάτια, κούφια λόγια για αξιοσύνη κλπ. Να το επαναλάβουμε ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, δεν έχουν καμία ανάγκη την «αξιολόγηση» του εργοδότη.

Από το πρώτο στάδιο εφαρμογής του λεγόμενου αξιολόγιου- το 2007 – επισημάναμε την πλήρη αντίθεσή μας, καλέσαμε όλους τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται για «αξιολόγηση», να μη συμμετέχουν, γιατί αποτελεί εργαλείο της διοίκησης για την ικανοποίηση των δικών της σκοπών. Καλέσαμε την ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία – μέλη της, να αφήσουν τα ‘’ήξεις αφήξεις’’ και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην αντίθεσή τους στο «αξιολόγιο». Δεν θέλησαν να υιοθετήσουν αυτή την ξεκάθαρη θέση και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τα μεσοβέζικα, που στρώνουν το έδαφος για την υλοποίηση των εργοδοτικών επιδιώξεων.

Στο δια ταύτα, παίρνοντας υπόψη και τις οδηγίες για την κατανομή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων μέχρι και τη κλίμακα 3, δεν έχουμε την «πολυτέλεια» ακροβατισμών και λύσεων στο πεδίο του εργοδότη. Η ΕΣΚ καθαρά και ξάστερα καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ  στη μόνη λύση που ανταποκρίνεται στα δικά τους συμφέροντα: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους, με καθολική άρνηση οποιαδήποτε συμμετοχής. Αυτή η στάση, είναι εμπόδιο στα σχέδια του εργοδότη, αγωνιστική συσπείρωση απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και σαφής καταδίκη όλων αυτών που ‘’παίζουν’’ με το «αξιολόγιο».

Ισχυροποίηση της ΕΣΚ ΟΤΕ, συσπείρωση στο ΣΕΤΗΠ !
Αλλαγή πορείας με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ !
Κατεβάστε το υλικό για εκτύπωση:

Επισκέπτες