16 Φεβ 2012

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συνάδελφοι-σσες,


Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) σε συνεργασία με την Τρόικα και την πλουτοκρατία μετατρέπουν σε πραγματικό σφαγείο εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, μετά από την ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου. Οδηγούν τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα, υποθηκεύοντας το μέλλον μας και των παιδιών μας για τα επόμενα 40 χρόνια, για να σωθούν οι καπιταλιστές.


Έτσι: συζήτησαν και ψήφισαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μέσα σε εννέα ώρες, το μνημόνιο κατακρεούργησης του λαού στο όνομα της «παραμονής της χώρας, στην ΕΕ».


ΕΠΕΒΑΛΑΝ


  • Κατώτερο μισθό 510,94 ευρω μεικτά για τους εργαζόμενους έως 25 ετών.


  • Μείωση κατά 22%όλων των κατώτερων μισθών (ΕΓΣΣΕ, κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές).


  • Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων(τριετίες)μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω του 10% (δηλ. κατάργησή τους)


  • Όλες οι συμβάσεις που είναι σε ισχύ, λήγουν σε ένα έτος μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και μέγιστη διάρκεια τρία χρόνια.


  • Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στην Διαιτησία (ΟΜΕΔ).


  • Μείωση κατά 15% των κύριων συντάξεων(ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ και Τραπεζών) με αναδρομική ισχύ από 1.1.12 αλλά και των επικουρικών αντίστοιχα, κατά 20%.


  • Μείωση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ που καταργούνται, και με νέα μείωση 3% από 1.1.2013 στις εισφορές του ΙΚΑ.


Οι αποφάσεις της ΓΣΣΕ και των πλειοψηφιών (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) που μέσα από τους «κοινωνικούς τους διαλόγους» με τον ΣΕΒ, όλοι μαζί συμφώνησαν-αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι είναι κόστος και βαρίδι για την «ανταγωνιστικότητα».


Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν βαριές ευθύνες , είναι η πέμπτη φάλαγγα του κεφαλαίου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οδηγούν τους εργατοϋπάλληλους στη φτώχεια και την εξαθλίωση , είναι επικίνδυνοι – επιζήμιοι για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα και σαν τέτοιοι πρέπει να παραμεριστούν αποφασιστικά από το σύνολο των εργαζομένων.


ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ,


και στα Εμπορικά Καταστήματα, που η αγωνία και η αβεβαιότητα των εργαζομένων συνεχίζεται σε ότι αφορά στο σπαστό ωράριο, που ανατρέπει καταργεί κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού-ελεύθερου προσωπικού χρόνου, των εργαζομένων.


Ο ΠΑΣΕ μέσα στις γνωστές του παλινωδίες προκηρύσσει στάσεις εργασίας με απόφαση των πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕκαι ΑΓΩΝ.ΣΥΝ)


Παραμερίζει την συνδικαλιστική δράση και διολισθαίνει κύρια στις νομικές ενέργειες.


Σε αντίθεση με τους συναδέλφους που με διάφορους τρόπους εκδηλώνουν και εκφράζουν τη διάθεσή τους για αγωνιστική απάντηση.


Άρα τι υπερασπίζονται οι πλειοψηφίες στον ΠΑΣΕ όταν από το 2000 ήταν υπέρμαχοι της εμπορικής λειτουργίας με «ωράρια αγοράς»,τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όταν το 2008 προετοίμαζαν και άνοιγαν το δρόμο με τα «δημοψηφίσματα» του σπαστού ωραρίου.


Ήταν αναμενόμενο το 2011 σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης η Διοίκηση ΟΤΕ (με αφορμή την υποχωρητικότητα και την δεκτικότητα του ΠΑΣΕ) να προχωρήσει στην εφαρμογή του σπαστού ωραρίου, στηριζόμενη στο Διευθ/κό Δικαίωμα.


Σήμερα μπορεί τα πρόσωπα να έχουν αλλάξει όμως οι αποφάσεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στον ΠΑΣΕ παραμένουν πιστές στις κεντρικές ιδεολογίες του πολιτικού φορέα που ανήκουν, σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τελικά γίνεται καθαρό ότι τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά οι πολιτικές του συμβιβασμού και της συναλλαγής παραμένουν και… χαντακώνουν τους εργαζόμενους.


Η ΕΣΚ-ΟΤΕ από την αρχή είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις της Διοίκησης και είχε προτείνει την ενημέρωση-προετοιμασία των εργαζομένων, ώστε να αντιπαρατεθούν με λογική ρήξης.
Είμαστε αντίθετοι με την λογική της πλειοψηφίας. Το να αφήνεις τη Διοίκηση να εφαρμόζει το σπαστό και κυλιόμενο ωράριο και να απαντάς με νομικές ενέργειες - που είναι αποδεδειγμένα χρονοβόρες και σχεδόν αναποτελεσματικές λόγω της αντεργατικής πλέον νομοθεσίας- ή να προκηρύσσεις αποσπασματικά στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, σημαίνει και οδηγεί τελικά στην αποδοχή του σπαστού ωραρίου.
Η ΕΣΚ –ΟΤΕ, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται με πολιτική και συνδικαλιστική δράση που να μην επιτρέπει την εφαρμογή τους και μόνο με τέτοια δράση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Καλεί τους εργαζόμενους να πάψουν να σκύβουν το κεφάλι στο απόλυτο Διευθ/κό δικαίωμα, με οργάνωση της δράσης τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Η επιλογή είναι μία, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μην αφήσουν να περάσει το σπαστό ωράριο, να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως δούλευαν μέχρι τώρα, να το καταργήσουν στην πράξη και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του.


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,


οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, είναι στη γραμμή της «ανταγωνιστικότητας και του εταιρισμού» σύμμαχοι της εργοδοσίας-εχθρός των εργαζομένων στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ. Δε θέλουν και δε μπορούν να παλέψουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων γιατί ταυτίζουν το συμφέρον του εργοδότη με το συμφέρον των εργαζομένων. Είναι επικίνδυνοι χρόνια τώρα γιατί ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι εργοδότες και εργαζόμενοι έχουμε «κοινούς στόχους». Όμως σε περίοδο οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, οι Εργοδότες «ξεχνούν το καρότο και με το μαστίγιο» προσπαθούν να πάρουν πίσω ότι μπορούν από τους εργαζόμενους για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.


Να γνωρίζουν όμως ότι η ταξική συνείδηση ξεπερνάει τα όρια, έχει ξεκαθαριστεί και συνειδητοποιείται, ποιός είναι ο εχθρός.


Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας δείχνουν τον δρόμο πως κάθε εργαζόμενος πρέπει να αντισταθεί στα σχέδια της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Εμπορικά Καταστήματα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, να μην υποχωρήσουν, να μην υποταχθούν στις απαιτήσεις της Διοίκησης


Διεκδικούμε αποφασιστικά και 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Διοίκησης για το «σπαστό ωράριο» σε κανένα κατάστημα.


Προσερχόμαστε και αποχωρούμε με συνεχές ωράριο( 8.00π.μ-3.00μ.μ ή 2.00μ.μ-9.00μ.μ)


Να συγκληθεί άμεσα και να αποφασίσει σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ του ΠΑΣΕ. Οι όποιες νομικές ενέργειες μόνο ενισχυτικά μπορούν να συμβάλουν στο αποτέλεσμα..


Οι ταξικές δυνάμεις αντιδρούν στο έγκλημα που έχουν εξαπολύσει σε βάρος των εργαζομένων, η άγρια επίθεση Κυβέρνησης-Εργοδοσίας να πάρει ηχηρή απάντηση από όλους μας .


Σε αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι, η ΕΣΚ, το ΣΕΤΗΠ, είναι δίπλα σας.
Κατεβάστε το υλικό για εκτύπωση:


Επισκέπτες