Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

9 Φεβ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσα , συνάδελφε

Η διαρκής επιδείνωση της κατάστασης στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , δεν είναι επινόηση των Γερμανών ούτε «ανευθυνότητα» ή «ανικανότητα» της Διοίκησης, όπως υποστηρίζουν – με διάφορες παραλλαγές- όλες οι άλλες δυνάμεις. Είναι έκφραση της γενικότερης σαρωτικής επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου , μέσα στον κλάδο και τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ. Μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε με τη φράση είστε ακριβοί, πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.

Είναι ώρα ευθύνης και δράσης για όλους μας !

Σε προσκαλούμε στη συζήτηση που θα κάνουμε την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αγ. Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη): Για να συζητήσουμε την πείρα από τους χώρους, τα προβλήματα που υπάρχουν, τις θέσεις της ΕΣΚ-ΟΤΕ, το σχεδιασμό δράση μας, τη μάχη των εκλογών της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Η αναδιοργάνωση, το «αξιολόγιο», το «σπαστό ωράριο», οι νέες νόρμες μαζί με άλλες κινήσεις που γίνονται, είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Η εργοδοσία θέλει πιο φτηνούς εργατοϋπάλληλους, θέλει να ισοπεδώσει κάθε δικαίωμα – από αυτά που έχουν μείνει – για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, τη θέση της στον κλάδο.

Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό, κάθε λεπτό που περνάει χωρίς συσπείρωση στην ταξική γραμμή, στο κλαδικό συνδικάτο, στο ΠΑΜΕ είναι χαμένος χρόνος. Είναι η ώρα της συσπείρωσης όλων των δυνάμεών μας, της πιο αποφασιστικής παρέμβασης και δράσης σε όλους τους τόπους δουλειάς, ώστε να γίνουν κάστρα αντίστασης. Οι άλλες δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ κλπ. ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δράσουν κόντρα στις επιλογές της εργοδοσίας του κεφαλαίου. Καλλιεργούν εφησυχασμό κι αυταπάτες για λύσεις χωρίς σύγκρουση και ρήξη με τις αντεργατικές επιλογές.

Κατανοούμε και αναλαμβάνουμε τη μεγάλη μας ευθύνη, απέναντι στους εργαζόμενους και τις αρχές μας, για συναγερμό και δράση, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Όλοι και όλες στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 9 Φλεβάρη σ’ όλη την χώρα.

Στην Αθήνα στις 5.30 μ.μ. στο Πεδίο του Άρεως.Κατεβάστε το υλικό για εκτύπωση:

Επισκέπτες