Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

6 Ιαν 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΓΕΝΑΡΗ και ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 11 π.μ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το 2011 έφυγε αφήνοντας πίσω του τη βαριά κληρονομιά σωρείας αντιλαϊκών μέτρων που χειροτέρευσαν τη θέση μας σε όλους τους τομείς. Νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα έρχονται σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τους εκβιασμούς του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. Κανένα περιθώριο αναμονής δεν υπάρχει αφού μαζί του, έχει τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού κι όσους, με «αριστερό» ή και «επαναστατικό» μανδύα, από τη μια πυροβολούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και από την άλλη ρίχνουν νερό στο μύλο της συναίνεσης και της υποταγής.
Στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ, μετά τους πανηγυρισμούς για την ΣΣΕ και την «διασφάλιση», μετράμε τις οδυνηρές απώλειες στους μισθούς και στις συντάξεις όσων φεύγουν τα επόμενα χρόνια. Η Διοίκηση του ΟΤΕ, με αφορμή τη μείωση του ωραρίου στις 35 ώρες, επιχειρεί με εγκύκλιο της να εφαρμόσει de facto το σπαστό, κυλιόμενο ωράριο, το συμψηφισμό, δηλ. την πλήρη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Οι πλειοψηφίες ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΙ) που υπέγραψαν την ΣΣΕ απλά παρακολουθούν τη ζωή των εργαζομένων να γίνεται άνω –κάτω, μπαλάκι στα χέρια της εργοδοσίας. Οι προσλήψεις, μέσω OTEPLUS, 800 χαμηλόμισθων με ατομικές συμβάσεις, η αναβάθμιση της HELLASCOM, δείχνουν τι πρόκειται να ακολουθήσει. Σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση – είναι σήμα συναγερμού για κάθε εργαζόμενο.
Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά, μέσα από νέο «διάλογο των κοινωνικών εταίρων» να παρέχουν την αναγκαία νομιμοποίηση και το αναγκαίο άλλοθι για τη συντριβή δικαιωμάτων και κατακτήσεων και το αλυσόδεμα της εργατικής τάξης, για τη στήριξη του μονοπωλιακού κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Η Παναττική Πανεργατική Απεργία στις 17 Γενάρη πρέπει να αποτελέσει απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας, σε όσα νέα μέτρα μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση με μειώσεις μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων με ασήκωτα φορολογικά βάρη και νέες χρεώσεις σε τομείς όπως ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ και ταυτόχρονα: Αγωνιστική έκφραση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς - που εδώ και 65 μέρες δίνουν σε όλους τους εργαζόμενους το παράδειγμα της αντίστασης και πάλης στις εργοδοτικές επιδιώξεις για ακόμα πιο φτηνή απλήρωτη εργασία - και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.
Η όλη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας δείχνει ότι χρειαζόμαστε ένα κίνημα με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, συσπείρωση και πάλη σε ταξική κατεύθυνση, κόντρα στις εργοδοτικές επιδιώξεις και τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του «αριστερού» αντικομουνισμού της ΑΣΕ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κινηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών. Για ένα τέτοιο κίνημα ένας δρόμος υπάρχει. Αγωνιστική συμπόρευση με την ΕΣΚ - ΟΤΕ, το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την κλιμάκωση του αγώνα.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.
Εμείς που παράγουμε τον πλούτο, τα εκατομμύρια ευρώ των κερδών του ομίλου, αξίζουμε καλύτερη ζωή, δεν είμαστε «λειτουργικό» κόστος που πρέπει μειωθεί όπως υποστηρίζει ο εργοδότης.
Ο δρόμος της υποταγής μόνο νέα δεινά θα μας φέρει , δεν μας αξίζει τέτοια ζωή.ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

• Στην γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας, σε όσα νέα μέτρα μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση με μειώσεις μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων με ασήκωτα φορολογικά βάρη και νέες χρεώσεις σε τομείς όπως ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ.

• ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» που εδώ και 65 μέρες δίνουν σε όλους το παράδειγμα της αντίστασης και πάλης στις εργοδοτικές επιδιώξεις για ακόμα πιο φτηνή απλήρωτη εργασία και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας.
Εκλογές τώρα !
Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΚατεβάστε το υλικό για εκτύπωση:

Επισκέπτες