Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Νοε 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΕ

Ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Οι εκλογές στα σωματεία δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Μέσα στις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης του μαύρου μετώπου (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κόμματα της πλουτοκρατίας, κεφάλαιο, Ε. Ε), της λαίλαπας της κυβερνητικής πολιτικής -που με νόμους ισοπεδώνει μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα - καλείσαι με την ψήφο σου ή να επικυρώσεις την λογική του συμβιβασμού – υποταγής - μοιρολατρίας - «εργασιακής ειρήνης» που ακολουθούν οι πλειοψηφίες σήμερα στα σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ ή να ανοίξεις το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σου . Καλείσαι επίσης να απαντήσεις στο ερώτημα : τι κίνημα χρειάζεται, με ποια οργάνωση, για ποιο σκοπό.
Απάντηση στο ερώτημα αυτό μας δίνει η ίδια η ζωή. Χρειάζεται κίνημα με γερή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, ταξικά προσανατολισμένο ενάντια στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο που υποτάσσει τα πάντα στο νόμο του κέρδους. Χρειάζεται ένα κίνημα που δεν περιορίζει τη δράση και τις διεκδικήσεις του στα όρια της ανταγωνιστικότητας - κερδοφορίας των μονοπωλίων με φόρτωμα των βαρών στους εργαζόμενους. Αυτό το κίνημα ενσαρκώνεται στις δυνάμεις που αγωνίζονται ανυποχώρητα με σταθερότητα, συνέπεια, στην ταξική γραμμή πάλης με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ.
 Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) και της ΝΔ (ΔΑΚΕ) στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις πλάτες από τα «αριστερά» της ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, οι όψιμοι αγωνιστές τύπου «ΕΝΩΤΙΚΗ» (το δήθεν «καλό ΠΑΣΟΚ») και οι σημαίες ευκαιρίας τύπου «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ», ούτε μπορούν, ούτε θέλουν ένα κίνημα ταξικό, που θα αγωνιστεί στην προοπτική αντίστασης – αντεπίθεσης – αλλαγής τάξης στην εξουσία. Οι υποσχέσεις του δεν αξίζουν ούτε δεκάρα, αφού ο εκφυλισμός του συνδικαλισμού κινήματος στον ΟΤΕ είναι δικό τους «παιδί». Όσο για την ΑΣΕ, κυρίαρχο στοιχείο της είναι οι κούφιες κορώνες, η συκοφαντία, η λασπολογία, ο αντικομουνισμός, οι επιθέσεις στην ΕΣΚ ΟΤΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.
Η υποψηφιότητα με τις δυνάμεις αυτές (όποιο περιτύλιγμα κι αν έχουν τα ψηφοδέλτιά τους) σημαίνει επικύρωση – νομιμοποίηση της υποταγής, σημαίνει συνενοχή σε όσα έγιναν σε βάρος των εργαζομένων, πράσινο φως στα χειρότερα που έρχονται με νέα μέτρα.  
Δεν πρέπει να σηκώσεις αυτό το βάρος, να γίνεις συνένοχος στο έγκλημα.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ σε καλεί να πάρεις την ευθύνη που σου αναλογεί. Να μην εγκλωβιστείς  στην κάλπικη «προστασία» και δήθεν «σιγουριά» που παρέχουν τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Να αποκρούσεις το «αγωνιστικό κάλεσμα» από τις ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΣΕ. Δεν υπάρχει διέξοδος στο δρόμο που ακολουθούν, αυτό φάνηκε άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πάρε πίσω την υποψηφιότητά σου από όλους αυτούς, μην επικυρώνεις τα πεπραγμένα τους.
Έλα τώρα στο δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Βάλε τη δική σου σφραγίδα στην αλλαγή προσανατολισμού και πορείας. Πάρε τη δική σου ευθύνη στην αλλαγή των συσχετισμών.
Η συσπείρωση με τις δυνάμεις της ΕΣΚ-ΟΤΕ, η στήριξη των ψηφοδελτίων της και με τη δική σου υποψηφιότητα, είναι η καλύτερη απάντηση στο σήμερα και άνοιγμα του δρόμου για το αύριο. Με οργάνωση από τα κάτω κάθε τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης. Να ορθώσουμε αξεπέραστα φράγματα στη μείωση των μισθών, στα κάθε είδους χαράτσια, στο «πολυνομοσχέδιο» - που έγινε νόμος – με οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή. Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα σήμερα, να συμβάλουμε στο χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων. Έχουμε το δίκιο και τη δύναμη να φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη. Εμπρός στο πρώτο βήμα, της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα ψηφοδέλτια της ΕΣΚ ΟΤΕ, για την ενίσχυσή τους σε βάρος των δυνάμεων της υποταγής και της διαχείρισης της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

ΓΙΑ ΝΑ Π.Α.ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚ –ΟΤΕ

 την αταλάντευτη δύναμη της Συνέπειας και του Αγώνα.

 Ξεσηκωμός τώρα !

Τηλ. Επικοινωνίας:

Σιτζάνης Νίκος       6979444675    ΟΜΕ ΟΤΕ          Ρουτζούνη Ευανθία   6974800678  ΠΑΣΕ ΟΤΕ

Περράκης Αλέκος  6973381970     ΠΕΤ ΟΤΕ          Ψυλλάκος  Νίκος       6974734941  Cosmote

Επισκέπτες