Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Οκτ 2011

Τώρα να μπεί η δική μας κατακόκκινη γραμμή της αντεπιθεσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, που συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και ένωσαν την φωνή τους με τις  εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις άλλες πόλεις.
Την ημέρα, που οι βουλευτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι  τους στη Βουλή ψήφιζαν ναι στο πολυνομοσχέδιο που καρατομεί ότι  δικαιώματα των εργαζομένων έχουν απομείνει, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί ψήφιζαν στους δρόμους του αγώνα με ένα βροντερό όχι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της.
Την ημέρα αυτή, την Τετάρτη 19/10 επέλεξε τελικά η Διοίκηση του ΟΤΕ να κάνει παρουσίαση – επίδειξη στους Γερμανούς της D.T του νέου «πιλοτικού» καταστήματος των Αμπελοκήπων και μάλιστα απογευματινές ώρες 5-7 μ.μ, αξιώνοντας από το προσωπικό να βρίσκεται στη θέση του, με την δικαιολογία ότι η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη και ενταγμένη σ΄ ένα πρόγραμμα επισκέψεων των Γερμανών ιδιοκτητών της D.T στην Ελλάδα 42 ημέρες πριν!!!
Είναι σοβαρές οι ευθύνες της ηγεσίας του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που, ενώ γνώριζε για αυτή την επίσκεψη.
Δεν έκαναν τίποτε για να την αποτρέψουν ή … για άλλη μία φορά με την ανοχή τους και την συναίνεσή τους, έδωσαν την συγκατάθεσή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε ημέρα προκηρυγμένης απεργίας!!!
Οι δυνάμεις της ΕΣΚ - ΟΤΕ ήταν εκεί και δε θα επέτρεπαν σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθεί η επίδειξη αυτή, σε ημέρα απεργίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα επιτρέψουν παρόμοια φαινόμενα σε ΚΑΝΕΝΑ Εμπορικό Κατάστημα, σε  ΚΑΝΕΝΑ χώρο!!!
Η επίσκεψη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Οι χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές που είχαν κατακλείσει τους δρόμους της Αθήνας, έκλεισαν το δρόμο και στους Γερμανούς της D.T !!!
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, των Εμπορικών Καταστημάτων, σε διαρκή επαγρύπνηση.
Σας καλούμε να συγκρουστούμε με τη στρατηγική της Διοίκησης και των ανθρώπων της Επιθεώρησης Πωλήσεων που στο όνομα της ‘’ανταγωνιστικότητας ‘’της επιχείρησης, θέλουν να μας μετατρέψουν σε πειθήνια όργανα συνεχούς υποταγής, ευέλικτης μεταχείρισης και φθηνής αμοιβής, με σκοπό την απρόσκοπτη ενίσχυση των κερδών τους
Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη, να απαλλαγούμε από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, που υπηρετούν πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, τους σχεδιασμούς και τις τακτικές της Διοίκησης.
Να συμπορευτείτε, να ενισχύσετε τις ταξικές δυνάμεις στα συνδικάτα, την ΕΣΚ-ΟΤΕ για να ανατραπούν οι συσχετισμοί σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.
Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να σταματήσουμε τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας ακυρώνοντας όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης της Διοίκησης ΟΤΕ και του εγχώριου κεφαλαίου σε βάρος μας.

Κατεβάστε την ανακοίνωση για εκτύπωση:

Επισκέπτες