1 Οκτ 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 του ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 του ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ έκανε ένα ακόμη βήμα στην παροχή υπηρεσιών προς την κυβέρνηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Μετέτρεψε σε τρίωρη στάση εργασίας, την προκηρυγμένη 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η απεργία αυτή αποφασίστηκε κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων.

Αυτό το δεύτερο δείγμα γραφής μέσα σε λίγες μέρες που έδωσαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, επιβεβαιώνει το πόσο επικίνδυνοι είναι. Την ίδια ώρα που ξεδιπλώνονται νέα βάρβαρα μέτρα από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας, οι συνδικαλιστές αυτοί, κραδαίνουν την 3ωρη στάση εργασίας σαν ‘’απειλή’’ στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΟΤΕ, σε πλήρη συντονισμό με τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα και τους νόμους της κυβέρνησης - προχωρά στην υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας στον ΟΤΕ. Με απόφαση του Δ.Σ στις 28/9, εφαρμόζει δύο προγράμματα για τους 161 εργαζόμενους που μετατίθενται σε άλλη έδρα, επειδή τα καταστήματα που υπηρετούν σήμερα κλείνουν λόγω της αναδιοργάνωσης. Ονομάζει τα προγράμματα «ειδική άδεια με μειωμένες αποδοχές» και «πρόγραμμα οικιοθελούς παραίτησης - απόλυσης».

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας μείωσης των μισθών που, υποτίθεται θα διασφάλιζε όλες τις θέσεις εργασίας για μία τριετία, 161 συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλλημα:

ή ξεσπιτώνονται ή μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία για 1-2 χρόνια με το 50% των αποδοχών τους ή «παραιτούνται οικιοθελώς».

Αυτή είναι η περιβόητη «διασφάλιση» στο βωμό της οποίας κατέθεσαν τη μείωση των μισθών μας – κατά 11% - για τρία ολόκληρα χρόνια . Στο έδαφος του συμβιβασμού, θα δυναμώνουν οι εκβιασμοί κι η τρομοκρατία από τη μεριά του εργοδότη στην πορεία ολοκλήρωσης της αναδιοργάνωσης σε όλη την έκτασή της και συγχώνευσης με την Cosmote.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

ΤΩΡΑ είναι ώρα ευθύνης για όλους. Γυρίστε την πλάτη στα κελεύσματα υποταγής. Ξεπεράστε αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, εμπιστευτείτε την ΕΣΚ ΟΤΕ, τις ταξικές δυνάμεις.
Η διέξοδος είναι στην αλλαγή των συσχετισμών σε όλη την κλίμακα του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ, η ισχυροποίηση του ΣΕΤΗΠ και η συσπείρωση στο μέτωπο των ταξικών δυνάμεων με το ΠΑΜΕ, που μπορεί να εγγυηθεί την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και την ανάπτυξη αγώνων με στόχο την ανατροπή των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Η μαζική συμμετοχή σας στην 24ωρη Απεργία είναι μήνυμα ότι δεν μπορούν να μας βάζουν το χέρι, είναι ένα τεράστιο βήμα στην αλλαγή της κατάστασης που μας έχουν φέρει οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, να δώσουμε την απάντηση που ταιριάζει στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής.

Κατεβάστε την ανακοίνωση για εκτύπωση:

Επισκέπτες