12 Σεπ 2011

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ …ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε προχτές-το μαύρο μέτωπο της Κυβέρνησης, Τρόίκας 
με τη στήριξη των αστικών κομμάτων , κεφαλαίου , κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ,  αποτελούν πραγματικό οδοστρωτήρα που θα περάσει πάνω από τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και του λαού συνολικά. Η υλοποίηση των Εφαρμοστικών νόμων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα τσακίσει τα όποια εργασιακά-μισθολογικά-ασφαλιστικά, δικαιώματα έχουν απομείνει.
Η Διοίκηση του ΟΤΕ σε πλήρη σύμπλευση-συμπόρευση με την Κυβερνητική πολιτική και με πλήρη αξιοποίηση των όπλων που προσφέρουν οι πρόσφατα ψηφισμένοι νόμοι, απαιτεί με τελεσίγραφα, μια νέα ΣΣΕ στα μέτρα διατήρησης της κερδοφορία της. Στόχος της , η μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους κατά 40% δηλ. από 766 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα να μειωθεί στα 466 εκατ. ευρώ, στην επόμενη τετραετία.
Συγκεκριμένα απαιτεί :
Κατάργηση της μονιμότητας και των όρων απόλυσης-κατάργηση των 9 μισθών εφ΄άπαξ -  κατάργηση χρονοεπιδομάτων ωρίμανσης-μείωση χρόνου εργασίας με ανάλογη μείωση αποδοχών (μισθολογική, ασφαλιστική) ή αλλιώς «εργασιακή εφεδρεία» με 50% του μισθού και 4ήμερη εργασία !!!
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με τις πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, συνέθεσε προτάσεις στην ίδια γραμμή πλεύσης, καλλιεργώντας τη λογική «προκειμένου να τα χάσουμε όλα…ας κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις». Όμως η Διοίκηση ΟΤΕ…τα θέλει όλα και πάνω από όλα θέλει, την ξεκάθαρα εκφρασμένη «ταξική συναίνεση και συμπόρευση» με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Οι ευθύνες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ , στην ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία  , που χρόνια συναινούν στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι τεράστιες . Αναγόρευσαν τους στόχους του εργοδότη - «ανταγωνιστικότητα» , «ανάπτυξη» , «επιχειρηματικότητας» - σε στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος. Το «πετροβολητό» της ΑΣΕ , η ευρωλαγνεία της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ τους χρεώνει αντίστοιχες ευθύνες .
Οι προτάσεις της ΟΜΕ ΟΤΕ κινούνται στην τροχιά των απαιτήσεων της Διοίκησης  . Καμία διασφάλιση δεν προσφέρουν στους εργαζόμενους. Η σημερινή υποχώρηση στις απαιτήσεις και τον εκβιασμό , ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερες υποχωρήσεις , χειρότερο εκβιασμό αύριο.
  • Η όποια δραστηριότητα της ΟΜΕ , δεν έχει στόχο την απόκρουση αυτής της πολιτικής αλλά την ενσωμάτωση – υποταγή των εργαζομένων . Με επιστολές σε υπουργούς- υφυπουργούς-μετόχους και στην ΕΕΤΤ δεν υπάρχει καμία προοπτική παρά απογοήτευση και υποχώρηση του κινήματος. 
  •   Απόδειξη είναι ότι αρνούνται – τις προτάσεις και το πλαίσιο πάλης της ΕΣΚ ΟΤΕ – για την οργάνωση αγώνων και την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ (ΟΤΕ,COSMOTE,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,e-value,OTEPLUS,OTEGLOBE) με ενιαία ΣΣΕ-ΓΚΠ-εργασιακές σχέσεις και αμοιβές. Οι ευθύνες τους είναι ακόμα πιο βαριές αν πάρουμε υπόψη ότι προχωράει η διοικητική-οργανωτική συγχώνευση σε ενιαίο δίκτυο των ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ 
  • Προτείνουν «εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους» - ουσιαστικά το πάγωμα των ωριμάνσεων- παραγνωρίζοντας την πείρα του κλάδου τηλεπικοινωνιών και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης . Όπου υπήρξε μείωση-πάγωμα μισθών οι εργαζόμενοι στο αμέσως επόμενο διάστημα, ήρθαν αντιμέτωποι με απολύσεις ! 
  • Ωθούν τα πράγματα προς απολύσεις με «κίνητρα αποχώρησης» δηλ. με την κατάργηση των 9 πρόσθετων μισθών στο εφ΄άπαξ η Διοίκηση θα μπορεί να εφαρμόσει εκβιαστικά προγράμματα φτηνής «εθελούσιας» παραίτησης-απόλυσης, χωρίς όμως συνταξιοδότηση, τύπου COSMOTE
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, στην ΟΜΕ ΟΤΕ και στα σωματεία – μέλη της , δηλώσαμε , το ίδιο κάνουμε και σήμερα - ότι τέτοια αιτήματα - προτάσεις σαν αυτές της Διοίκησης δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Η συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με τις απαιτήσεις και τους όρους της διοίκησης είναι ταφόπλακα για τους εργαζόμενους.
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες , δεν υπάρχουν λύσεις ωφέλιμες για το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους , όπως υποστηρίζουν – στην πράξη- όλες οι άλλες παρατάξεις. Οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , ανάπτυξης πάλης στον κλάδο , συντονισμός με τους γενικότερους αγώνες της εργατικής τάξης , είναι ο δρόμος . Στην κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυρίαρχη τάξη μπορούμε να δυσκολέψουμε τα σχέδιά τους , να πετύχουμε νίκες και το κυριότερο να ανοίξουμε δρόμο για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
 Κανένας εφησυχασμός - ανασύνταξη δυνάμεων – οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς
Η επίθεση στην εργατική τάξη είναι ενιαία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε έχουν χρέος είτε όχι. Προωθούν με μοχλό την κρίση και τα  χρέη , μέτρα που έχουν αποφασίσει χρόνια πριν. Είναι ανάγκη του κεφαλαίου η συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα . Γι αυτό χτυπάνε τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα σε ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ , ΠΡΟΝΟΙΑ και σφαγιάζουν τις αντίστοιχες δαπάνες του κράτους. Κανένας να μη ξεγελαστεί από την κυβερνητική προπαγάνδα για εργαζόμενους (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) – εχθρούς των άλλων εργαζομένων. Ετοιμάζουν το έδαφος για μείωση μισθών και χιλιάδες απολύσεις. Μαζί εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , στην αντεπίθεση , στην ενιαία ανάπτυξη της πάλης.
 Οι ανάγκες του κεφαλαίου , η «ανταγωνιστικότητα» , η «σωτηρία της πατρίδας» (δηλ. του καπιταλιστικού συστήματος) δεν είναι δικές μας ανάγκες . Ανάγκες μας είναι : η πλήρης και σταθερή εργασία , η μόρφωση των παιδιών μας , η υγεία η πρόνοια σαν κοινωνικά αγαθά κι όχι εμπορεύματα. Ανάγκη του κεφαλαίου είναι τα «προγράμματα κατά της ανεργίας με τις ΜΚΟ» , δική μας ανάγκη είναι να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι δουλειά με μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ανάγκη του κεφαλαίου , είναι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Ανάγκη δική μας είναι να έχουμε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις , εργασία με δικαιώματα χωρίς εκ περιτροπής εργασία κι άλλα που θέλουν οι εργοδότες. Η σύγκρουση με τους εργοδότες , την τάξη των καπιταλιστών , την πολιτική που εκφράζει τα συμφέροντά τους και τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και λοιπούς εταίρους του , είναι αντικειμενική ανάγκη . Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών . Έχουμε χρέος στα παιδιά μας , τις γενιές που έρχονται να μην τους παραδώσουμε δέσμιους στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Μαζί στην οργάνωση του αγώνα
Να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να δημιουργηθούν σωματειακές επιτροπές- επιτροπές αγώνα παντού. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε βάρος των δυνάμεων του συμβιβασμού και της υποταγής.
Να δυναμώσουμε τώρα τις ταξικές δυνάμεις , την ΕΣΚ ΟΤΕ στον όμιλο ΟΤΕ , το ΣΕΤΗΠ στον κλάδο, να ενισχύσουμε το ΠΑΜΕ για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ  καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για:
  • Υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ χωρίς διαχωρισμούς σε Μητρική εταιρία και Θυγατρικές, με 1ο μ.κ τα 1.400 ευρώ ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Έναν νέο ενιαίο ΓΚΠ που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και να προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.
  • Άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της νοικιασμένης και δανεικής εργασίας, πρόσληψη όλων των εργαζομένων στις θυγατρικές ( ΟΤΕplus, HELASSCOM, OTEglobe ) από τον ΟΤΕ.
  • Απορρίπτουμε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, διευθέτησης του ωραρίου των εργαζομένων, το διαχωρισμό του σε ανενεργό και ενεργό χρόνο. Παλεύουμε για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
Σήμερα αποδεικνύεται πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος μας για τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών να γίνουν 100% λαϊκή- εργατική περιουσία με κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει σα στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών με φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και τη διασφάλιση του απορρήτου.
  
        ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ !

                                  ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ !

Επισκέπτες