18 Σεπ 2011

ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ «ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ» ΝΕΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ – ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και σωματείων της Αθήνας για τη συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ.  την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, είναι το αναγκαίο βήμα για να μη φορτωθούμε τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που δίνουν τη χαριστική βολή στο ήδη καταβαραθρωμένο βιοτικό μας επίπεδο.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 
 Το νέο άγριο χαράτσι πάει για ψήφιση στη βουλή – όπου κατατέθηκε σαν τροπολογία – την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση εκβιάζει σε υποταγή, με τις απειλές από τη διακοπή του ρεύματος μέχρι και κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και μικρομάγαζων αν δεν πληρωθεί το χαράτσι. Το νέο χαράτσι θα πληρώνουν ακόμα και οι άνεργοι. Δεν θα πληρώσουν γιατί εξαιρούνται οι βιομήχανοι και οι ξενοδόχοι.
Τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ που πάνε να μαζέψουν φέτος και το 2012 δεν είναι για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις – αυτούς τους τσεκουρώνουν συνέχεια – αλλά για να διαθέσουν ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία και τους δανειστές.
Από τη δική μας αποφασιστικότητα εξαρτάται αν αρνηθούμε - κι αυτό το χαράτσι , μαζί με αυτό της εφορίας – και με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειά πάμε να τους εμποδίσουμε και να αντεπιτεθούμε.  
Δεν χρωστάμε σε κανένα, αυτοί χρωστάνε. Ή εμείς θα πτωχεύσουμε ή η πλουτοκρατία, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Δεν είμαστε μόνοι μας, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης κι αντεπίθεσης. Να κάνουμε τους φόβους τους, πραγματικότητα, αντί για τους δικούς μας «κολασμένους» μήνες να κάνουμε την κατάσταση κόλαση για τα μονοπώλια κι όσους δουλεύουν για λογαριασμό τους.
Οι αντεργατικές αξιώσεις του ΟΤΕ βρίσκουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) . Η διοίκηση του ΟΤΕ, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική κι αξιοποίηση όλων των νομοθετικών όπλων που της προσφέρει, επιδιώκει τη μείωση του «μισθολογικού κόστους» κατά 40% μέσα σε μια τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί κατάργηση της μονιμότητας και των όρων απόλυσης, κατάργηση των εννέα μισθών εφάπαξ, κατάργηση χρονοεπιδομάτων και μισθολογικής ωρίμανσης, μείωση χρόνου με ανάλογη μείωση αποδοχών ή αλλιώς ένα είδος «εργασιακής εφεδρείας» με 50% του μισθού και 4ήμερη εργασία (εκ περιτροπής). Αυτές τις προκλητικές εργοδοτικές αξιώσεις, συζητά η πλειοψηφία της ΟΜΕ στα πλαίσια της ΣΣΕ, προκειμένου όπως ισχυρίζεται «να μη τα χάσουμε όλα». Δεν είναι απλά «κάποιες παραχωρήσεις» όπως ισχυρίζονται, ανοίγουν το δρόμο για τα χειρότερα στη συνέχεια.  Οι επιθέσεις στην ΕΣΚ ΟΤΕ, πάνε να καλύψουν την άρνηση των προτάσεών μας, για απόρριψη των αξιώσεων του εργοδότη και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε - όλοι οι εργαζομένων στον Ομιλο, ενιαία ΣΣΕ, ένα κανονισμό προσωπικού, με πλήρη και σταθερή εργασία και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Να πάμε τώρα μπροστά, με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα παντού, αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος των δυνάμεων του συμβιβασμού. Το δυνάμωμα των ταξικών δυνάμεων είναι αδήριτη ανάγκη, για απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων. Δεν είναι παντοδύναμοι. Για αυτό ελίσσονται, και θέλουν να σύρουν εμάς τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την υποταγή.
Καμία εμπιστοσύνη στους διοικούντες, καμία εμπιστοσύνη στους υποταγμένους.
 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!

Επισκέπτες