Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Αυγ 2011

Επικίνδυνα Παιχνίδια - Ένοχη Σιωπή

      Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι στην COSMOTΕ

  Οι ταξικές δυνάμεις πριν δύο χρόνια προειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων, που θα συρρικνώσουν το εισόδημα τους , θα καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία επιχειρήσεων ,ομίλων , θεσμικών και στρατηγικών επενδυτών.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα είδαμε πριν λίγο καιρό και στην COSMOTE, όταν για την αποφυγή πιθανής μείωσης της κερδοφορίας, απολύθηκαν περίπου 120 συνάδελφοι και ενώ περίπου διπλάσιοι  οδηγήθηκαν σε εθελουσία με τον φόβο της απόλυσης χωρίς αποζημίωση-μέσα εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τους  120 εργαζόμενους της Γερμανός, που είχαν την ίδια τύχη .

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων COSMOTE, συμμετείχε σε ατέρμονους διαλόγους με την Διοίκηση της εταιρίας για να αποφανθούν αν όλες οι απολύσεις γινόταν με νομιμότητα. Για να καταλήξει τελικά στο απαράδεκτο ότι η υπογραφή του εκβιαζόμενου, από την εργοδοσία ,συναδέλφου στο χαρτί της απόλυσης του είναι ατομική υπόθεση.

Συνειδητά έκαμψαν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων γιατί ένιωσαν ότι οι συνάδελφοι τους έκαναν πέρα απορρίπτοντας την γραμμή της υποταγής και της εργασιακής ειρήνης. Έχουν στρεβλή αντίληψη για το Σωματείο θεωρούν ότι είναι είτε γραφείο δημοσίων σχέσεων είτε ενδιάμεσο επικοινωνίας Διοίκησης-Εργαζομένων και όχι η μορφή οργάνωσης των εργαζομένων στην COSMOTE που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και θα προασπίζει τα δικαιώματα τους αποφασίζοντας σε ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής  (Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς) και όχι σε κλειστά Δ.Σ όπου κανείς συνάδελφος δεν ξέρει ούτε που ούτε πότε γίνονται.

Την ίδια ώρα για να μπορέσει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους –μόνιμους, συμβασιούχους και ενοικιαζόμενους- που βρισκόταν σε  μαζική κινητοποίηση για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων τους και για να εμποδίσει το αντάμωμα  τους με τις ταξικές δυνάμεις, το ΔΣ του Σωματείου μας αποφάσισε να επιτρέψει την εγγραφή των ενοικιαζόμενων στο σωματείο μας. Ταυτόχρονα κύκλοι του Δ.Σ για να εμποδίσουν το αντάμωμα  των συναδέλφων με τις ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν ακόμα και τώρα να διασπείρουν το απαράδεκτο ψευδές και εν τέλει γελοίο επιχείρημα, πως όποιος εργαζόμενος γίνει μέλος του ΣΕΤΗΠ ενός Σωματείου Μέλους του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας και του ΣΕΤΗΠ Θες/κης Σωματείου Μέλους του Εργατικού Κέντρου της Θες/κης δεν καλύπτεται από την ΓΣΣΕ.

ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ.

Πριν στεγνώσει όμως το μελάνι επάνω στις αιτήσεις εγγραφής των ενοικιαζόμενων στο Σωματείο μας, τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν ότι για ηθικούς λόγους δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί ως μέλη οι ενοικιαζόμενοι, αφού θεωρούν ότι είναι θέμα αντίληψης της εργασιακής σχέσης  και όχι αναγκαιότητα  και προυπόθεση ενδυνάμωσης του Σωματείου ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ COSMOTE να είναι συσπειρωμένοι στο ίδιο συνδικάτο. Ποιον εξυπηρετεί αν όχι την εργοδοσία να υπάρχουν συνδικαλιστικά ακάλυπτοι συνάδελφοι οι οποίοι σε μια απεργία δεν μπορούν να απεργήσουν. Προς τι η εμμονή της ΠΑΣΚΕ να μην γραφτούν στο σωματείο οι ενοικιαζόμενοι και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές;

Με αυτό τον τρόπο, άφησαν ακάλυπτους τους ενοικιαζόμενους και τώρα αυτοί βρίσκονται μόνοι και αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, αφού η εταιρία  δεν διευκρίνισε αν θα γίνουν οι ανανεώσεις των συμβάσεων και άφησε να διαρρεύσει, ότι μπορεί να δοθεί σε θυγατρικές εταιρίες το αντικείμενο εργασίας τους.

Το ΔΣ του σωματείου μας από την άλλη μεριά , όχι μόνο τηρεί μια ένοχη σιωπή, αλλά τεχνηέντως προσπαθεί να κάμψει την όποια αγωνιστική διάθεση ανάμεσα στους εργαζόμενους με δηλώσεις του τύπου ‘’και τι που υπογράψαμε συλλογική σύμβαση; Όλοι στα σπίτια μας θα πάμε’’ και ‘’πώς να αντιδράσουμε ; Αφού η Διοίκηση θα κάνει τελικώς ότι θέλει’’ .

  Σε αυτά τα παιχνίδια με την ζωή και την δουλειά των συναδέλφων μας, οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ-ΟΤΕ, το ΣΕΤΗΠ δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους, να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που καλλιεργούν τον εφησυχασμό, την παθητικότητα, τον κατακερματισμό των δυνάμεων σε μόνιμους και συμβασιούχους και με ενότητα να απαντήσουν στα σχέδια της Διοίκησης.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την ένταξη όλων των εργαζόμενων στην COSMOTE  στον σύλλογο εργαζομένων και την διεκδίκηση της μονιμοποίησης τους.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για :

1.       Έναν νέο, ενιαίο ΓΚΠ, που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και να τον προστατεύει από την εργοδοτική αυθαιρεσία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.

2.       Υπογραφή Ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο COSMOTE, χωρίς διαχωρισμούς σε ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο τα 1400 ευρώ ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

3.         Άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της νοικιασμένης και δανεικής εργασίας. Πρόσληψη όλων των εργαζομένων στις θυγατρικές ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE.

4.        Διεκδίκησης της  ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) των εργαζομένων στην COSMOTE που δουλεύουν σε ανάλογο έργο.

5.      Δεν δεχόμαστε καμία μορφή ελαστικής εργασίας, καμία διευθέτηση του ωραρίου των εργαζομένων, το διαχωρισμό του σε ανενεργό και ενεργό. Παλεύουμε για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο 5ημερο 35ωρο.

      Oλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας του κλάδου των τηλεπ/νιών (να γίνουν     100% κρατική λαϊκή περιουσία με αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών με υψηλής ποιότητας και φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες και διασφάλιση του απορρήτου.

ΜΑΖΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


Επισκέπτες