19 Ιουλ 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - Ε.Ε - Τρόϊκας και όσων πρόθυμα τη στηρίζουν ΝΔ, ΛΑΟΣ, με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και του εφαρμοστικού νόμου, έρχεται να τσακίσει ότι απέμεινε σε μισθολογικά, ασφαλιστικά και άλλα κοινωνικά δικαιώματα. Η αντιλαϊκή φορολογία και οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που προσφέρουν διεξόδους τοποθέτησης και κερδοφορίας στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, με την έκρηξη της ανεργίας, αποτελούν την πρώτη εκρηκτική ύλη για οργάνωση και κλιμάκωση της ταξικής πάλης.
Η Διοίκηση του ΟΤΕ όπως είχαμε από νωρίς προειδοποιήσει προχωρά σε ολόπλευρη επίθεση, αξιώνει-απαιτεί από τους εργαζομένους – θέτοντας ως κύριο στόχο τη διατήρηση της «βιώσιμης κερδοφορίας της»-μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις «στο πλαίσιο της μείωσης του μισθολογικού. κόστους κατά 40%»,κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ την ώρα που απαιτούν άμεση οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και κύρια τη διαφύλαξη της σταθερής και μόνιμης εργασίας, εκπροσωπούνται από πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που απέχουν «μακράν» από τη λειτουργία του συνδικαλιστικού φορέα-κινήματος, βάζοντας εμπόδια ουσιαστικά στην όποια αγωνιστική δράση, καλλιεργώντας, ακόμα και τώρα, τον συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, με τις γνωστές αυταπάτες ότι μέσα από «διαπραγματεύσεις και διαλόγους» θα υπάρξει λύση. Στηρίζοντας έτσι τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Απόδειξη όλων αυτών, είναι η στάση που κρατούν οι έχοντες την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στον ΠΑΣΕ, μπροστά στην αναδιοργάνωση της Διοίκησης ΟΤΕ, με κύρια στόχευση στο αμέσως επόμενο διάστημα την κατάργηση – κλείσιμο 79 εμπορικών καταστημάτων και 61 Σημείων Εξυπηρέτησης πανελλαδικά.
  • Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και 19 μήνες δεν προετοίμασαν ουσιαστικά καμία απεργιακή κινητοποίηση, στις οποίες απλώς συμμετείχαν,  χωρίς να αμφισβητούν την κυβερνητική αντεργατική θύελλα και χωρίς να εξασφαλίζουν σε αυτές τουλάχιστον τη συμμετοχή των  υποψήφιων - εκλεγμένων των ψηφοδελτίων τους.
  •  Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ γνώριζαν «από τα μέσα» από εκλεγμένα ή μη στελέχη τους (ΠΑΣΚΕ), δεν ήθελαν να πάρουν καμιά απόφαση για κινητοποίηση και ενημέρωση μπροστά στην σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση που είχε σχέση με Εμπορικό-Διοικητικό-Οικονομικό Προσωπικό.
  • Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο του 2009 έκαναν «αγωνιστικές καταλήψεις» στον 13ο όροφο χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων και θεώρησαν ότι θα κερδίσουν χρόνο με «διαλόγους»-«επιστολές» & «διαδρομιστικές» επαφές. Με αποτέλεσμα, η Διοίκηση του ΟΤΕ με τη σειρά της να κάνει χρήση του Διευθ/κού Δικαιώματος και να εμφανίζει κάθε λίγο ως «μπουγιουρντί» το 40ωρο, τα οδοιπορικά, το πριμ ισολογισμού, τα πούλμαν, τα Τηλεφωνικά Κέντρα χθες, σήμερα τα Καταστήματα, αύριο τα Λογιστήρια. 
  • Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των καταστημάτων, έστειλαν στις 22-6-2011 Επιστολή και ζητούσαν τη στήριξη από τους βουλευτές εκείνους που ψήφισαν το μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και την πώληση ποσοστου10% για τον ΟΤΕ.
Που ποτέ και πουθενά δεν ανέφεραν σε κανένα Δ.Σ, σε καμιά ανακοίνωση ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που ξεπούλησε το 77% του ΟΤΕ (είχε μείνει κάτι και για τη ΝΔ), παρά κάνει λόγο στην ίδια επιστολή… για τους ‘’Γερμανούς μετόχους που κατάφεραν από το 12/2008 έως του 6/2011 να φτάσουν τα καταστήματα στα 120!!!
  • Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ παλιότερα είχαν αποδεχτεί τη μετατροπή των Καταστημάτων, σε αυτόνομες μονάδες Οικονομικού Αποτελέσματος, στην Επιστολή τους προς τη Διοίκηση ΟΤΕ 27/6/2011 (Δ/ντα Σύμβουλο & ΔΣ ΟΤΕ) αναλύουν με περισσό ζήλο αστού οικονομολόγου τους λόγους που το «brand name ΟΤΕ…..είναι πιο ισχυρό & αναγνωρίσιμο σε σχέση με τον Γερμανό» «… τις τεράστιες συνέπειες στη διακράτηση των πελατών μας & των εσόδων της επιχείρησης»;;; αναφέροντας στοιχεία οικονομοτεχνικής μελέτης … για έσοδα - τζίρο που έχουν να κάνουν με το περιθώριο κέρδους της δραστηριότητας των Καταστημάτων. Σ’ αυτή την Επιστολή οι εργαζόμενοι δεν έχουν θέση πουθενά, απλώς αναφέρονται ως «άνθρωποι της Επιχείρησης»
  • Οι άνθρωποι αυτοί ως εκπρόσωποι των εργαζομένων θα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, να συμμερίζονται τον αναβρασμό και την αγωνία των 308 εργαζομένων που πανελλαδικά, και κυρίως στην νησιωτική χώρα, «ως υπερβάλλον προσωπικό» από τα  καταστήματα που κλείνουν λόγω της αναδιοργάνωσης, βλέπουν τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους να καταστρέφονται και να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση.
  • Δε θέλουν και δεν μπορούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα εργαζομένων. Υπηρετούν και προωθούν τις θυσίες των εργατικών δικαιωμάτων στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», της «ανάπτυξης», της «κερδοφορίας» της επιχείρησης ΟΤΕ. Όμως αυτή η ανάπτυξη που επικαλούνται ποιόν θα ωφελήσει;
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Ανώδυνες λύσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των μονοπωλίων (ΟΤΕ-DT) δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες.
Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΚ ΟΤΕ ήταν: άμεση –έκτακτη σύγκλιση όλων των ΔΣ, των σωματείων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η όποια αναδιοργάνωση προωθεί η Διοίκηση δεν μπορεί, με το πρόσχημα της «εξασφάλισης ικανοποιητικής κερδοφορίας», να έχει σα στόχο την αφαίρεση δικαιωμάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας. Αυτό το προσωπικό που θεωρείται «υπερβάλλον» μπορεί και πρέπει να απασχοληθεί σε άλλη θέση εργασίας.
 Με τι πλαίσιο προτάσεων, θα πάνε οι δύο παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και  ΔΑΚΕ; Η συμμετοχή σε «διαπραγματεύσεις» με τις απαιτήσεις της Διοίκησης είναι ταφόπλακα για τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση ΟΤΕ στην αναδιοργάνωση αναφέρει, θεωρεί και οργανώνει Ενιαίο Δίκτυο-κανάλι πωλήσεων OTE-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ο ΠΑΣΕ και η ΟΜΕ όμως αρνούνται να οργανώσουν και να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ ενιαία,   ( ΟΤΕ, Cosmote, e-value, Γερμανός, OTEplus) όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η ΕΣΚ-ΟΤΕ ( Ενιαία ΣΣΕ, ΓΚΠ, εργασιακές σχέσεις και αμοιβές). 
Καμιά υποταγή στην τρομοκρατία της Διοίκησης που αναζητά –και βρίσκει- συνένοχους στις προειλημμένες αποφάσεις της με την Κυβέρνηση. Καμία εμπιστοσύνη, αποδυνάμωση του  κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.  Ανασύνταξη σε ταξική βάση.
Συσπειρωνόμαστε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο στην ΕΣΚ-ΟΤΕ, στο ΣΕΤΗΠ, ,στο ΠΑΜΕ. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε εργασιακό χώρο. Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο στον ΟΤΕ να απεγκλωβιστεί γυρνώντας την πλάτη στα συνδικαλιστικά-πολιτικά στηρίγματα, στις ηγεσίες και τα κόμματα του συστήματος και της  Ε.Ε.

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

                ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Επισκέπτες