Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

6 Ιουν 2011

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Ιούνη


Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Ιούνη
ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην πώληση του 10% του ΟΤΕ στην D.T. «Συνεπής» στην πολιτική της και τις υποσχέσεις της. Το κράτος θα κρατήσει τελικά «μία μόνο μετοχή» του ΟΤΕ!!!
Ο γ.γ του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτης ήταν λακωνικός, κυνικός και σαφής, στην συνάντηση που είχε με την ΟΜΕ –ΟΤΕ στην απεργία στις 2 Ιούνη:
  • Η τρόικα απαίτησε από την κυβέρνηση, μία ιδιωτικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί και να έχουν εισπραχθεί και τα χρήματα μέχρι τέλος Ιούνη. Με εντολή του Πρωθυπουργού, προχωρήσαμε στην πώληση του ΟΤΕ γιατί υπήρχε έτοιμη η συμφωνία Ν.Δ- D.T που δεν απαιτούσε άλλες διαδικασίες. Θα πουλήσουμε άλλο ένα 5% αφού ξεπερασθεί το εμπόδιο του υψηλού μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που δικαιολογημένα βάζει η D.T. Έτσι απλά.
  •   Προέτρεψε την ΟΜΕ να πάει σε διάλογο με τη Διοίκηση του ΟΤΕ για να βρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους και αλλαγής των όρων απόλυσης του Γ.Κ.Π, ώστε να μην χρειασθεί να πάρει μέτρα η κυβέρνηση αφού έχει πειστεί πλήρως και βρίσκει λογικό το αίτημα της D.T. Ωμός εκβιασμός.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιχειρούν να ξεπουλήσουν στα μονοπώλια ότι έχει απομείνει από στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της παραγωγής μαζί και με τους εργαζόμενους, αφού πρώτα καρατομήσουν όσα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις κατάφεραν να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο (πλήρη, σταθερή δουλειά και ωράριο, σχετικά ικανοποιητικούς μισθούς κ.λπ.).
Είναι βαριές– εγκληματικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και όλων όσων σκόρπιζαν ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες του τύπου «εμάς δεν θα μας πειράξουν» κλπ. Είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση, αφοπλισμός των εργαζομένων κι απόκρυψη του χαρακτήρα της κρίσης και της άγριας επίθεσης κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου, με σκοπό τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ:
Ξεσηκωμός τώρα. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα!
Είναι ώρα μαζικής – αποφασιστικής συσπείρωσης στη γραμμή της ταξικής πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, το ΣΕΤΗΠ, με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.
Ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνιών, 100% λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί κάτω από εργατικό έλεγχο και όχι με βάση τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα αλλά τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γενική απεργία τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση των μέτρων στη Βουλή

ΟΛΟΙ  με το ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στις 9 Ιούνη,
στην  ΟΜΟΝΟΙΑ 11 το πρωί.

Επισκέπτες