Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Ιουν 2011

Ομιλία Ν. Σιτζάνη στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 2 Ιούνη.Συναδέλφισσες /οι, απεργοί
Νάμαστε πάλι εδώ στον δρόμο του αγώνα.
Για να διαδηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καθολική αντίθεση μας στην βάρβαρη, αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί να μας κλέψει τη ζωή, τη δική μας και τη ζωή των παιδιών μας.
Το παρόν και το μέλλον.
Χτες με το μνημόνιο 1,2,3, σήμερα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθεροποίησης της φτώχειας και της εξαθλίωσης και το νέο οδικό χάρτη αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή παράδοσης όλης της Δημόσιας περιουσίας, όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας ( ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια) στα χέρια της πλουτοκρατίας.  
Ναι είμαστε θυμωμένοι .
Είμαστε αγανακτισμένοι αλλά είμαστε και οργανωμένοι.
Είμαστε θυμωμένοι με τη διαχρονική κοροϊδία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, τα 20 τελευταία χρόνια, αλλά και με όσους τους στήριξαν και τους στηρίζουν ακόμα και σήμερα.
Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί στο όνομα της δήθεν σωτηρία μας, μας οδηγούν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, για να προστατέψουν  τα κέρδη των βιομηχάνων, της πλουτοκρατίας, που με το ένα χέρι μας δανείζει και με το άλλο μας τα παίρνει διπλά.
Είμαστε όμως και οργανωμένοι γιατί εμείς ξέρουμε ότι ενώνουμε τη δύναμη της εργατικής τάξης απέναντι  στους εκμεταλλευτές της.
Γιατί δεν μας αρκεί μόνο να αντιστεκόμαστε για να μην περάσουν τα βάρβαρα,  αντιλαϊκά μέτρα αλλά διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε και αυτοί σαν παράσιτα καρπώνονται.
Είμαστε εδώ γιατί δεν θεωρούμε ότι είμαστε κόστος αλλά η ενεργή παραγωγική δύναμη της κοινωνίας.
Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών  στρωμάτων και των εργαζομένων. Πέρα και έξω από τα δικά τους όρια.
Γιατί έχουμε άλλη πρόταση.
Θέλουμε οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας , οι τηλ/νιες, ο ΟΤΕ να είναι Κρατική - Λαϊκή περιουσία, χωρίς ιδιώτες και ανταγωνισμούς για το κυνήγι της κερδοφορίας, με εργατικό έλεγχο, που να προσφέρουν φθηνές – ποιοτικές υπηρεσίες για τον Ελληνικό λαό και στους εργαζόμενους τους, πλήρη και σταθερή εργασία , με καλές συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές αμοιβές.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση και δεν βολευόμαστε με «λίγη ή περισσότερη ιδιωτικοποίηση».
Γιατί τώρα όλοι ξέρουμε. Καλή ιδιωτικοποίηση δεν υπάρχει.
Συναδέλφισσες / οι
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν παλεύουμε οργανωμένα με καθαρό στόχο και επιμονή.
Αυτός είναι ο μονόδρομος του ταξικού αγώνα.
Αυτόν έχουμε χρέος να ακολουθούμε και αυτό κάνουμε σαν ΕΣΚ , σαν ΠΑΜΕ.
Η αγανάκτηση και ο θυμός ας γίνει δύναμη που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας.
Θα τα λέμε καθημερινά στους δρόμους μέχρι να τους σταματήσουμε και μπορούμε. Αρκεί να το πιστέψουμε.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία
Πόλεμο κήρυξαν. Πόλεμο θα έχουν.

Επισκέπτες