Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Μαΐ 2011

Ξεσηκωμός τώρα. Να μην περάσουν τα νεα βάρβαρα μέτρα!
Αθήνα 28 Μάη 2011

Ξεσηκωμός τώρα. Να μην περάσουν τα νεα βάρβαρα μέτρα!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2012-2015 και το νέο οδικό χάρτη αποκρατικοποιήσεων οδηγούν:
  •  Τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τελικά στη πτώχευση. 
  •   Και παραδίδουν τη δημόσια περιουσία ( ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα, κ.λπ.) στα χέρια της πλουτοκρατίας ντόπιας και ξένης, σύμφωνα και με τις επιταγές της ΕΕ και του μνημονίου.
Κυβέρνηση, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, Ε.Ε και τρόικα τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και απαραίτητα για να μην πτωχεύσει η χώρα. Κρύβουν ότι βασικός τους στόχος είναι να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, δηλ. της πλουτοκρατίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Για μία ακόμη φορά, «συνεπής» στην πολιτική της και τις υποσχέσεις της, ξεκινά από τα εύκολα και τα έτοιμα. Υλοποιεί την συμφωνία  Ν.Δ- D.T και προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ επιλεκτική αμνησία και λοβοτομή.
 Η αλήθεια είναι ( και σήμερα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς) ότι:
  •  Η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, των τηλ/νιών και των άλλων κλάδων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος κ.λπ. αποτελεί στρατηγική επιλογή της συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧ και των κομμάτων που την ψήφισαν (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΝ ). 
  •  Η πολιτική αυτή υλοποιήθηκε διαδοχικά, εναλλάξ και με συνέπεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, και σε αυτή επιμένουν μέχρι και σήμερα, άσχετα από επιμέρους διαφοροποιήσεις και δικαιολογίες, σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του συνδ, κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, οι οποίες αναλάμβαναν να τις προβάλλουν και να τις περνούν στη συνείδηση των εργαζομένων σαν αναγκαία εξέλιξη που εξυπηρετεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να τους καθησυχάζουν με τη δήθεν διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Αυτό κάνουν άλλωστε μέχρι και σήμερα. Από το μία μετοχή και αυτή στο κράτος, πήγαμε στη μερική μετοχοποίηση για την ανάπτυξη, στον έλεγχο με το 51%, στο δημόσιο έλεγχο του 33%, στην ακύρωση της συμφωνίας και την επαναγορά των μετοχών. Και τώρα τι;
Αυτές οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που έχουν ευθύνες και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής στις τηλεπικοινωνίες και στον ΟΤΕ, σήμερα εμφανίζονται να αποστασιοποιούνται  από τις κυβερνήσεις που στήριζαν, για να κρύψουν τις ευθύνες τους, με αναφορές για αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ουσιαστικά αθωώνουν την συνολική αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων δεν θα διστάσει να «μασκαρευτεί» για να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Ζητούν να μην πωληθεί το υπόλοιπο 20%!!! Αλλά δεν καταδικάζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας που μας οδήγησε έως εδώ.
Τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η Αγων. Συνεργασία επιμένουν στο λεγόμενο «δημόσιο έλεγχο», που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει όσο κυριαρχεί η πολιτική των μονοπωλίων. Επισείουν το μπαμπούλα της «κακής D.T», λες και υπάρχουν «καλά μονοπώλια», κρύβουν και καλούν και τους εργαζόμενους να ξεχάσουν ότι υπό τέτοιο «δημόσιο έλεγχο» έγιναν οι ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του Γ.Κ.Π, της μονιμότητας των νέων εργαζομένων, η επιβολή του Διευθυντικού δικαιώματος, η συνεχής μείωση των θέσεων εργασίας ( με τη δική τους συνεργασία και υπογραφή).
Αντιδρούν μόνο στην πώληση του 20% και δεν λένε κουβέντα για τα άλλα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας μέχρι το 2015 που θα αφαιρέσουν από τις τσέπες των εργαζομένων 23 δις Ε και έπεται συνέχεια με τις επόμενες δόσεις.
Οι εργαζόμενοι του ήδη ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ αλλά και συνολικά θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραστικά και τα δικαιώματα τους να ανατρέπονται από τα άλλα μέτρα της κυβέρνησης όπως: 
  • Την επιβολή νέων φόρων με την δραστική μείωση του αφορολόγητου, την ίδια ώρα που μειώνουν τη φορολογία των κερδών στο 15%, την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 13% στο 23%, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20%, την επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης μέχρι και στα αναψυκτικά. 
  • Την εφαρμογή νέων μισθολογίων, την αύξηση των ωρών εργασίας, την εφαρμογή των περικοπών με Διευθ. Δικαίωμα και τελικά τις απολύσεις. 
  • Την περικοπή φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, την νέα περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων στα ταμεία την ίδια ώρα που μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας.
 Είναι βαριές–εγκληματικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας και όλων όσων σκόρπιζαν ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες του τύπου «εμάς δεν μας πειράζουν» κλπ. Ήταν σκόπιμη παραπληροφόρηση, αφοπλισμός των εργαζομένων κι απόκρυψη του χαρακτήρα της κρίσης και της άγριας επίθεσης κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου, με σκοπό τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΕΣΚ –ΟΤΕ όλο το προηγούμενο διάστημα σωστά εκτίμησε την κατάσταση, απ’ ότι οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν. Προειδοποίησε, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα που θα είχαν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας. Προσπάθησε να διαλύσει τις αυταπάτες. Τη μοιρολατρία, τη λογική του μικρότερου κακού. Συντονίσαμε τα βήματα μας βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, τα κλαδικά συνδικάτα τηλ/νιών και πληροφορικής, το ΣΕΤΗΠ, για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. διατύπωσε προτάσεις, πάντα από τη σκοπιά των εργαζομένων, για το τι τηλ/νιες και ΟΤΕ θέλουμε, σε ποια οικονομία και τι απαιτείται γι’αυτό.
Είναι δικαιολογημένος ο θυμός και η αγανάκτηση  που νιώθουν οι εργαζόμενοι και στον όμιλο του ΟΤΕ από την πολιτική των κυβερνήσεων και τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ:
Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και σε όσους τους στηρίζουν  στο συνδ. Κίνημα.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να κάνουν δική τους υπόθεση αυτό τον αγώνα!
Η αγανάκτηση και ο θυμός να γίνουν δύναμη που θα δώσει ώθηση στον αγώνα ενάντια στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που κτυπάει τα δικαιώματα μας, την αξιοπρέπεια στη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας.
Είναι ώρα μαζικής – αποφασιστικής συσπείρωσης στη γραμμή της ταξικής πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, το ΣΕΤΗΠ, με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.
Ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνιών, 100% λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί κάτω από εργατικό έλεγχο και όχι με βάση τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα αλλά τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Επισκέπτες