Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

3 Μαρ 2011

24η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΗ

 4 ΜΑΡΤΗ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Η άγρια επίθεση της Διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ, κατ’ εντολή και σε συνεργασία με την κυβέρνηση (επιστολή υπουργού), είναι στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Οι μαζικές απολύσεις στην Cosmote (120), Germanos (120), E- Value (20) και οι αλλαγές σε βάρος των εργασιακών και μισθολογικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ αποτελούν προάγγελο  της νέας άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ. Στόχο έχει όχι μόνο να διευκολύνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους και την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την επιβολή ακόμη δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Θέλουν να τσακίσουν τους εργαζόμενους, να μας υποτάξουν στις επιδιώξεις τους για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλ. της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το ομολογεί  άλλωστε ωμά και κυνικά ο Δ. Σύμβουλος κ. Τσαμάζ, στην ανακοίνωση του ΟΤΕ σχετικά με τα μέτρα. « το 2011 οι προσπάθειες μας για ανάσχεση του ρυθμού μείωσης της κερδοφορίας μας θα ενταθούν. Κύριος στόχος παραμένει η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας !!! »
Είναι βαριές – εγκληματικές οι ευθύνες όλων όσων σκόρπιζαν ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες του τύπου εμάς δεν μας πειράζουν κλπ. Ήταν σκόπιμη παραπληροφόρηση, αφοπλισμός των εργαζομένων κι απόκρυψη του χαρακτήρα της κρίσης και της άγριας επίθεσης κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου, με σκοπό τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί στη θύελλα των νέων άγριων μέτρων. Είναι ώρα μαζικής – αποφασιστικής συσπείρωσης στη γραμμή της ταξικής πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αποκρούσουμε τους ελιγμούς των δυνάμεων της εργασιακής ειρήνης. Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Αγώνα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να χτίσουμε κάστρα αντίστασης κι αγώνα.
 Μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης με τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, με κοινό ταξικό μέτωπο εργατικής τάξης – λαϊκών στρωμάτων μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση.
Καμία θυσία για την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ, της COSMOTE, του κεφαλαίου γενικότερα. Όλοι στο μονόδρομο της οργανωμένης ανυπακοής, της αντεπίθεσης. Διέξοδος υπάρχει, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων κι όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επισκέπτες