Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Ιαν 2011

KAMMIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

ΤΟ «ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Για 4η χρονιά, η Διοίκηση του ΟΤΕ, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην «αξιολόγησή» τους. Κανένα κοινό σημείο δεν υπάρχει ανάμεσα στις εργοδοτικές επιδιώξεις - τις οποίες υπηρετεί το ‘’σύστημα αξιολόγησης’’- με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η αξία μας κρίνεται - αποδείχνεται καθημερινά από τον πλούτο που παράγουμε με τη μορφή των πολύμορφων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Η όποια αξιολόγησή από τη μεριά του εργοδότη, δεν μας προσθέτει καμία αξία, δεν μπορεί να είναι και δικό μας κριτήριο, αφού δεν υπηρετεί καμία δική μας ανάγκη. Αυτά, για να ξεκαθαρίσουμε με το ιδεολογικό-«αξιακό» περίβλημα που ντύνουν το «αξιολόγιο» προκειμένου να συμμετάσχουμε και να ενισχύσουμε την όλη διαδικασία.
Η δεκτικότητα στις αλλαγές, οι εταιρικές αξίες, τα συμφέροντα της επιχείρησης, η προσαρμοστικότητα, η αφοσίωση κλπ. που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο, είναι κριτήρια αξιολόγησης του εργοδότη. Στοχεύουν στην ενσωμάτωσή μας στην υπέρτατη επιδίωξή του, τη μεγιστοποίηση των κερδών του. Η προσθήκη του νέου κριτηρίου αν ο εργαζόμενος «Τηρεί και σέβεται τις αποφάσεις της Διοίκησης και των οργάνων της. Υπακούει στους νόμους του κράτους» εντάσσεται στη συνολική επίθεση, στον πόλεμο κατά των εργαζομένων. Δεν τους φτάνει να είμαστε φτηνοί και παραγωγικοί, μας θέλουν πλήρως υποταγμένους στις επιταγές Διοίκησης και κράτους. 
Να μην πέσουμε στην παγίδα, να αποκρούσουμε κάθε είδους πίεση άμεση, έμμεση και κάθε ‘’καλόπιασμα’’. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα αποτελέσουν ένα επιπλέον όπλο σε βάρος των εργαζομένων . Μην ξεχνάμε και να μην αποσυνδέουμε την «αξιολόγηση» από τις αξιώσεις για μείωση μισθών και απολύσεις στη συνέχεια.  
Η ΕΣΚ ΟΤΕ σταθερή και συνεπής προς τις αρχές της και με προσήλωση στην ταξική γραμμή πάλης, σας καλεί σε πλήρη αποχή από την όλη διαδικασία της «αξιολόγησης». Να μην ξεγελαστεί, να μη φοβηθεί, να μην υποκύψει κανένας. Και από τις θέσεις ευθύνης, οι τμηματάρχες (όσοι τουλάχιστον δεν αισθάνονται εργοδότες) μπορούν να συμβάλουν θετικά, να αχρηστεύσουν το εργοδοτικό εργαλείο.
Η εκκωφαντική σιωπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου (ΟΜΕ ΟΤΕ και σωματεία ) εξηγείται με την προσήλωσή τους στην «εργασιακή ειρήνη» και το «διάλογο» με τη Διοίκηση. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαρατεθούν με τις επιδιώξεις του εργοδότη. Η ΕΣΚ ΟΤΕ, το ΣΕΤΗΠ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα τσακίσουν κάθε χέρι που θα τολμήσει να υψωθεί απειλητικά πάνω από εργαζόμενους που δεν θα συμμετάσχουν. Είναι σαφής προειδοποίηση σε κάθε κατεύθυνση. Οι αρχές της ταξικής πάλης, της συντροφικότητας και της εργατικής αλληλεγγύης που εκφράζουν στη ζωή και δράση το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα είναι ασπίδα και θωράκιση για κάθε εργαζόμενο και στέλεχος που δεν θέλει να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία της αξιολόγησης.  
ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ

Επισκέπτες